Rhode 5 kampioen

Sint-Oedenrode - Het scenario kon niet mooier. Bijna de hele competitie was FC Uden de koploper, maar in de laatste weken verloor het tweemaal, zodat Rhode 5 koploper werd. Zondag mochten de twee titelkandidaten daarom in de laatste wedstrijd samen uitmaken wie met de eer mocht gaan strijken. Rhode moest winnen, FC Uden had aan 1 punt voldoende.

De spanning was vanaf het begin voelbaar bij spelers en begeleiders. Het Udense team was wel de bovenliggende partij maar wist niet tot scoren te komen. Ook de counterkansen van Rhode leverden niets op. Na 10 minuten in de tweede helft opende Jesse Gevers de score en was er een enorme vreugde bij het team. Na zeven minuten sloeg dit om en werd de gelijkmaker gescoord, en weer 7 minuten later was er een enorme domper bij Rhode: 1-2. Het team ging daarna nog feller spelen en na drie minuten sloeg Bas Moeskops toe: 2-2. Daarna was het Jesse van Heesche die de score op 3-2 wist te brengen. De hectiek nam toe maar daar maakte Stefan Daniëls een einde aan door een strafschop te benutten: 4-2. Rhode 5 mag zich terecht kampioen noemen!