Afbeelding

Rick van de Mortel wint NK

Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen weekend waren de Nederlandse kampioenschappen 25 meter 1 pijl voor de jeugd. De aspiranten schoten in Middelbeers. Rick van de Mortel schiet bij de aspiranten t/m 10 jaar. Met een score van 171 punten na 25 pijlen werd hij Nederlands Kampioen.

Jelt de Bie schiet bij de aspiranten t/m 12 jaar. Met een score van 211 punten werd hij 8e in zijn klasse. De cadetten schoten in Veldhoven. Floris en Dione Mesu hadden zich geplaatst voor het kampioenschap. Floris schoot 454 punten na 50 pijlen en wist daarmee de bronzen medaille te winnen. Dione schoot 429 punten en werd 11e.

De schutters van de Rozelaer hebben dinsdagmiddag een competitie wedstrijd geschoten. De dag winnaar was Antoon Vervoort met 222 punten. De overige scores: Martie Verhoeven 214, Jan Gordijn 212, Jan van Erp 205, Ron Spijker 166 en Joep Verbunt 154.

Op vrijdagavond heeft men de Wil Lathouwerstrofee geschoten. De winnaar was Mark Kuys met twee maal 127 punten, dus 0 punten verschil. In het weekend was een 3D wedstrijd in Drunen. Daar schoten René van Erp, Wil Kivits en Theo Passier mee in de compound unlimited klasse. René schoot 374 punten, Wil 398 en Theo 496. Theo wist hiermee beslag te leggen op de tweede plaats.

Afgelopen week werd in Shanghai de eerste wereldbeker wedstrijd geschoten. Sjef van den Berg was hierbij een van de deelnemers. Met een score van 669 ging hi als 10e geplaatst naar de finales. Het Nederlandse team plaatste zich als 7e. Het team trof in de 8e finale Rusland als tegenstander. De russen wonnen en Nederland eindigde op de 9e plaats.

Individueel schoot Sjef degelijke rondes. Met 7-1, 6-2, 6-2 en 7-3 wist hij door te dringen tot de halve finale. Daar kwam de stand op 5-5 en weer was een shoot off nodig voor de beslissing. De pijl van de Koreaanse tegenstander zat net wat dichter bij het midden en Sjef ging naar de bronzen finale. Daar trof hij een andere Koreaan. Hij verloor met 3-7 en strandde op de vierde plaats.