Afbeelding

Wovesto gaat fuseren met Huis & Erf

Algemeen

Sint-Oedenrode - Op 17 mei vond er zowel in Sint-Oedenrode als in Schijndel een algemene ledenvergadering plaats. Hierin stemden de leden van beide woningbouwverenigingen met zeer ruime meerderheid in met het voornemen tot fusie van de twee corporaties.

Voorbereidingen
Deze uitslag is het resultaat van voorbereidingen in de afgelopen twee jaar. Daarin hebben ronde tafel gesprekken plaatsgevonden met de leden, zowel gezamenlijk als per corporatie. Ook vond op 19 april jl. een gezamenlijke ledenvergadering plaats waar de voordelen van de fusie zijn toegelicht.   

Huurdersorganisaties en gemeenten
In deze periode van twee jaar voerden Huis & Erf en Wovesto ook gesprekken met de huurdersorganisaties van de twee corporaties en de gemeenten Meierijstad en Sint-Michielsgestel, het werkgebied van beide corporaties. Om tot fusie over te gaan worden de huurdersorganisaties en gemeenten om een zienswijze gevraagd.

Samengaan levert voordelen op
Samen hebben Wovesto en Huis & Erf ruim 5000 sociale huurwoningen in Sint-Oedenrode, Olland, Nijnsel, Boskant, Schijndel, Sint-Michielsgestel, Gemonde, Berlicum, Den Dungen en Vught. De corporaties willen fuseren omdat zij samen meer investeringskracht hebben. Ook hebben de corporaties samen meer kennis in huis en kunnen zij gezamenlijk beter aan de eisen van de Woningwet voldoen. Door te fuseren verwachten de corporaties efficiënter te kunnen werken. Dit levert een besparing op van een half miljoen tot een miljoen op de totale bedrijfslasten.

Fusieplan
De leden stemden in met de fusie. Dat betekent dat  de corporaties de komende tijd  een fusie plan gaan uitwerken.  Dit plan wordt ter goedkeuring voorgelegd aan het ministerie. Het voornemen van de corporaties  is om per 1-1-2018 te fuseren.

Wat betekent dit voor de huurders?
Uiteraard houden de corporaties de huurders op de hoogte van de voortgang. De vorderingen van de fusie zijn voor iedereen te volgen op de websites van de corporaties.

Afbeelding
Afbeelding