Afbeelding

Het Arabian Horse Weekend 2017

Algemeen

Sint-Oedenrode - Het paard is het dier der dieren. Welk ander dier heeft bijvoorbeeld een hoofd, en benen? Maar het ene paard is het andere niet. Het paard der paarden is, zonder valse bescheidenheid en onbetwist, het Arabische paard. "De Arabier" is de basis van alle paardenrassen. En binnenkort kunnen liefhebbers van dit edele ras, maar ook gewoon iedereen die nieuwsgierig is, dicht bij huis de Arabier beter leren kennen. Het puikje van de toppaarden uit de hele wereld is dan te bewonderen in Sint-Oedenrode. En de entree is gratis!

Op zaterdag 20 en zondag 21 mei wordt namelijk het veertiende Arabian Horse Weekend gehouden in Sint-Oedenrode bij Manege de Pijnhorst.

Het programma
Voor de liefhebbers: Op zaterdag 20 Mei start het evenement met de Aljassimya Farm Amateur Challenge. Aan de 15 hoogstgeplaatste voorbrengers / handlers (begeleiders) wordt aan het einde van het seizoen een 'Special Award' uitgereikt. In de middag zal er begonnen worden met de rubrieken onder het zadel waaronder ook Western rubrieken.

Op zaterdag na de middag begint het evenement met de Internationale C show en passeren enkele rubrieken de revue. De grote voorring, ofwel brede ingang tot de extra grote hoofdring, zorgt voor minder imposante indrukken bij de deelnemende paarden, en geeft ze rust. Er is een Internationaal jurykorps om alle klassen te beoordelen. Om 15.00 uur start de organisatie met de nationale show, waar alleen deelnemers uit Nederland aan mogen deelnemen. Zij gaan strijden om de titel Best of Show.

Op zondag gaat het programma verder met de Internationale show. Daar wordt gestreden om de kampioenschappen met vooral veel jaarlingen. In de pauze wordt er getrakteerd op een demonstratie ( Kür op muziek ) van een van de beste amazones uit St-Oedenrode, namelijk Laura Petersen ( 25 jaar )met haar paard Dividend ( special D x Krack C, 9 jaar oud. De combinatie is opgeleid tot Prix St George niveau. Afgelopen zomer heeft de combinatie brons gewonnen in het Zz-licht en mee gedaan aan het Nederlands kampioenschap.

Na de pauze gaat het programma verder met de mooiste klassen. Hierna beginnen de Kampioenschappen. We eindigen met de bekendmaking van de Best of Show (dit is het mooiste paard van de gehele show). Dit jaar zijn er 220 inschrijvingen, vanuit een tiental landen van over de hele wereld.

Er is een uitgebreid strodorp waar van alles te zien en te koop is. Vele vrijwilligers zorgen voor het slagen van dit weekend. Kortom, er is één en al bruisend spektakel en entertainment voor zowel jong en oud met als middelpunt het Arabisch Volbloedpaard. Voor meer informatie zie : www.arabianhorseweekend.nl. Het parkeren is eveneens gratis op beide dagen. Het evenement vindt plaats bij Manege de Pijnhorst, Bremhorst 6 te Sint-Oedenrode.