Rhode verliest laatste competitiewedstrijd

Sint-Oedenrode - In de laatste competitiewedstrijd stond er zowel voor Rhode als EVVC niets meer op het spel. Desondanks ging EVVC toch met veel strijdlust van start en zette in de eerste tien minuten Rhode onder druk.

Dit resulteerde in de derde minuut al in een doelpunt. Op links werd vanaf de zijlijn de bal voor de goal gegooid, waar aanvoerder Gerwin vd Boom de bal eenvoudig kon binnenkoppen. Vlak daarna was er opnieuw een grote kans voor EVVC. Na een minuut of tien kon Rhode weer orde op zaken stellen, maar veel leverde dit nog niet op. Zo kon EVVC dan ook in de zevenentwintigste minuut verder uitlopen via Mark van Zoggel. Er kwamen toen wel een paar kansen voor Rhode, maar die leverde nog niets op. Een foute uittrap belandde vervolgens in de voeten van Mark van Zoggel die met een lobje zijn tweede doelpunt liet aanteken.
Rhode begon met de nodige inzet aan de tweede helft. Via een bijzonder doelpunt van Roel Smeets in de vijfenvijftigste minuut kwam het al snel op 3-1. Ruim voor de middellijn bracht hij de bal hoog voor het doel, waar de bal met flinke stuiter over de keeper in het doel verdween. In de eenenzestigste minuut kon Koen vd Zanden uit een fraaie rush vanaf de middellijn vervolgens de stand op 3-2 te brengen. Rhode leek op weg naar de gelijkmaker, maar EVVC wist zich toch staande te houden. In de tweeënzeventigste minuut werd de strijd beslist. Aanvoerder Gerwin vd Boom ging op links goed door en zijn voorzet werd verzilverd.
Oirschot Vooruit won de topper in en tegen Helvoirt met 0-1 en werd voor het tweede jaar op rij kampioen en mag het volgend seizoen in de eerste klasse gaan proberen. Onderin moesten de twee Waalwijkse ploegen, WSC en Baardwijk, gaan uitmaken wie moet gaan deelnemen aan de nacompetitie voor degradatie. WSC won en de wedstrijd van Baardwijk tegen Heeswijk werd gestaakt. Als Baardwijk deze wedstrijd nog zou gaan winnen zouden drie ploegen gelijk komen, maar op basis van het doelsaldo zal Baardwijk dan toch aan het kortste eind gaan trekken.

Rhode VR1 verliest kampioenswedstrijd
Rhode VR1 werd vorig jaar kampioen, promoveerde en deed het dit seizoen uitstekend. Lang stond het ook bovenaan en deed tot het laatst mee in de strijd om het kampioenschap. Zondag moest de laatste competitiewedstrijd tussen nummer 1 en 2, Sparta'25 VR1 en Rhode VR1, de beslissing brengen. In deze wedstrijd was uiteindelijk Sparta toch duidelijk de betere en won overtuigend met 5-0. Geen kampioenschap, maar toch een prachtig seizoen.

Kampioenswedstrijd Rhode 5
A.s. zondag speelt Rhode 5 haar laatste wedstrijd. En mooier kan het niet. Op eigen veld mag het met FC Uden gaan uitmaken wie met de titel gaat strijken. FC Uden heeft het hele jaar op plaats 1 gestaan, maar Rhode 5, allemaal jeugdspelers van vorig seizoen, deed het ook prima en bleef FC Uden op de voet volgen. In de slotfase van de competitie verloor FC Uden plotseling 2 wedstrijden, zodat Rhode 5 zelfs bovenaan kwam te staat, maar zondag werd verloren van Boekel Sport en zondag moet dus gewonnen worden om de titel binnen te slepen.