Monsterscore voor Ollandia

Algemeen

Olland - Het begin van de wedstrijd gaf niet aan dat er een doelpuntrijke middag voor Ollandia zou volgen. De eerste vijf minuten waren, voetballend gezien, voor HVV uit Helmond. Maar vanaf dat moment was het Ollandia dat de klok sloeg.

De spelers hadden zich voorgenomen om op een mooie manier afscheid te nemen van trainer Hugo van de Sande die na drie jaar het volgende seizoen bij Avesteijn aan de slag gaat. Voor de wedstrijd werd Hugo al verrast met het feit dat zijn drie dochters de Pupil van de Week mochten zijn en de shirtjes en spandoeken waren in het teken van het bedanken van Hugo.
Maar zoals gezegd vanaf minuut vijf begon Ollandia op stoom te komen en creërde het de ene naar de andere kans. Helaas wilde het afmaken nog niet vlotten want voordat de 1-0 viel hadden ze al zeker vier honderdprocent kansen gehad. Uiteindelijk viel in de 20e minuut de openingstreffer waarbij de voorzet van Robert Erven keurig door broer Stefan terug werd gelegd op de inkomende Gerbe Dankers die rustig en beheerst afwerkte. Er werden nog een paar kansen gemist alvorens in de 34e minuut een aanval uit het boekje de stand op 2-0 bracht. Hierbij was het Arjan van Osch die een diepe bal gaf op Gerbe Dankers wie vervolgens Stefan Erven bediende met een strakke en harde voorzet welke Stefan keurig tegen de touwen schoot. Een paar minuten later was het al weer raak toen Stefan Erven alleen op de keeper kon afgaan en vakbekwaam en beheerst de bal naast de keeper in het doel schoot, 3-0 en tevens de ruststand.
Na rust was het showtime voor Robert Erven. Hij wist in de resterende 45 minuten nog zes keer het doel te vinden waarbij tussendoor ook Remco Voets en twee keer René Raaijmakers een bijdrage leverden in het doelpuntenfestijn. Een eigen doelpunt complementeerde het totaal tot dertien stuks. Vooral de twee doelpunten van René Raaijmakers werden met het team uitbundig gevierd want René stopt na dit seizoen met het eerste elftal en gaat zijn kunsten op een lager niveau etaleren. Na negen seizoenen een belangrijke bijdrage aan Ollandia te hebben gedaan kreeg hij in de 89e minuut een zeer verdiende publiekswissel. Het seizoen zit erop en een beetje vakantie zal iedereen verwelkomen om er volgend seizoen weer te staan voor hopelijk opnieuw een mooi voetbalseizoen. Nu nog lekker wat trainen en festiviteiten vieren alvorens er voor een paar maanden de pannen er op te gooien. Bedankt allemaal en geniet ook van alle moois buiten het voetbal.