Afbeelding
Foto: Bas van Turnhout

Waar ging die neusbeer naar toe?

Algemeen

Wat denk je als je de kop "Steunpunt Vrijwilligerswerk zoekt vrijwilligers" ziet staan. Verslik je je dan prompt in je ham-kaas croissant? Val je van verbazing achterover de salontafel doormidden? Nee, natuurlijk niet. Wat zouden die lui anders zoeken, paaseieren of voetbalplaatjes uit de jaren 60, liefst nog eentje met Piet Keizer er op? Nee, natuurlijk niet. Anders had die club wel "Verzamelpunt jaren 60 Voetbalplaatjes" geheten, of zoiets.

Nog eentje: "Organisatie Boskantse BBQ dik tevreden". Ook geen verrassing, toch? Bij een vreetfestijn is de organisatie altijd dik. Voor de volgende schransavond overweegt De Vriendschap om schokbrekers op het toilet te monteren. En ze zijn doorgaans ook enorm tevreden. Maakt niet uit, al was achteraf die geweldige breakdancer een man met epilepsie en bleek de enorme toeloop te zijn veroorzaakt door een wegomlegging en koopzondag verderop.

Negen van de tien nieuwsberichten zijn helemaal geen nieuws. Nee, die liggen gewoon voor de hand. Natuurlijk worden dieseldieven in Rooi betrapt, en gestolen bromscooters in Boskant teruggevonden. Anders zou het niet eens in de krant komen. Hallo, ik ben niet van gisteren. Bosnië Herzegovina is geen Russisch lingeriemodel, als ik buslijn 58 mis, dan neem ik niet meteen twee keer lijn 29 en ik heb ook geen kelder onder mijn huis laten bouwen om dieper te kunnen nadenken. Nee, ik heb gewoon een redelijk stel hersenen en als ik deze weekkrant lees, ben ik ook gewend die geleiachtige massa in mijn bovenkamer te gebruiken.

Slechts zelden lees ik iets waar ik me over verbaas. Neem dat bericht "Meierijstad krijgt nieuw wapen". Stond ik van te kijken. Iedereen zeurt al maanden om lage tarieven voor sportclubs en meer telefonistes op het gemeentehuis …en wat krijgen ze? Een nieuw wapen, en eentje waar je nog geen dieseldief mee bang maakt. Het andere in het oog springende nieuws ging afgelopen week over die neusbeer in die boom aan de Leunestraat. Natuurlijk kreeg de dierenarts hem niet meteen te pakken, en uiteraard deed de hoogwerker van de brandweer het niet. En zoals verwacht ging toen iedereen naar huis, en kwam het beestje gewoon uit eigen beweging naar beneden. Nee, wat me wél verbaasde, was de plek waar die beer naar toeging. Stichting AAP. Hè??