Afbeelding

Schandalige bekladdingen achter Knoptoren

Algemeen

Sint-Oedenrode – Het respect voor openbare eigendommen met emotionele waarde lijkt totaal weg te zijn. De laatste weken is Rooi geteisterd door een golf aan graffitihandtekeningen. Nu is ook nog eens de 'Harry van Kuijk memoriebank' achter de Knoptoren op schandalige wijze beklad.

Een voorbijganger maakte deze foto's en stuurde ze door naar de redactie van DeMooiRooiKrant. Op de foto is te zien dat het bankje is besmeurd met gele verf/graffiti. Ook zijn er teksten op gekalkt waar de honden geen brood van lusten.
Vorig jaar april is de memoriebank geplaatst. De besturen van de Heemkundige Kring De Oude Vrijheid en Stichting "Roois Cultureel Erfgoed" hebben het initiatief genomen om de bijna twee jaar geleden overleden Harry van Kuijk op een bijzondere wijze postuum te eren. Met medewerking van de toenmalige gemeente Sint-Oedenrode is, om hem te gedenken, deze bank geplaatst als blijk van waardering voor zijn jarenlange deskundige en onbaatzuchtige inzet voor het erfgoed en de heemkunde van Sint-Oedenrode.
Wie heeft dit gedaan? Weet iemand wie dit gedaan heeft of heeft iemand iets gezien wat de politie kan helpen om deze vandalen te pakken te krijgen? Meld u dan via 0900-8844.

Afbeelding