Dames 1 verliest burenruzie

Sint-Oedenrode - Zondag stond de altijd spannende wedstrijd tegen de Hopbel op het programma. Thuis werd er nipt gewonnen met 3-2. Wederom waren de Dames gebrand om de wedstrijd te winnen.

Sint-Oedenrode startte ten opzichte van de Hopbel niet scherp. De Hopbel was feller en gretiger. Dit zorgde ervoor dat de wedstrijd na 20 minuten was gespeeld. De Hopel wist slim te profiteren van de zwakke start. Al voor rust stond het 3-0 voor de thuisploeg. Na rust durfde Oedenrode een stempel te drukken op de wedstrijd. De passing werd sneller en nauwkeuriger gegeven, waardoor er meer combinatie hockey werd gespeeld. De Hopbel kreeg het daardoor wat lastiger. Tijdens deze periode in de wedstrijd werden er dan ook kansen gecreëerd, helaas onbenut. De Hopbel speelde hetzelfde spel als in de eerste helft. Dit zorgde ervoor de het spel over en weer ging. Zo wist de Hopbel een strafbal te bemachtigen. Keepster Vera Simons was de speelster van de Hopbel te slim af en hield hem tegen. Vlak voor het eindsignaal maakte de Hopbel een einde aan de wedstrijd: 4-0.

De Hopbel heeft de derby terecht gewonnen. Sint-Oedenrode was te laat gestart met het spelen van hun eigen spel. Volgende week staat de wedstrijd tegen de nummer 1 Weert op het programma. Tevens de laatste thuis wedstrijd van het seizoen. Hopelijk tot langs de lijn.