Afbeelding

Zijspanteam start seizoen 2017

Sport

Sint-Oedenrode - Dit jaar gaat zijspanteam Rainbow Racing de strijd aan in de International Sidecar Trophy, waarbij de wedstrijden door heel Europa worden verreden. Voor het eerste gaat Robbert van Kampen aantreden als rijder, en bij hem als passagier in het zijspan Jarno Bouius.

Na een lange winterperiode en een geslaagde test week was het tijd voor de eerste wedstrijd. Er werd afgereisd naar het circuit Brno in Tsjechie waar er nog winterse omstandigheden waren. Dit weekend 25 zijspannen aan de start waaronder ook 5 grandprix teams wat dus serieuze concurrentie is. De trainingen werden gebruikt om zoveel mogelijk baankennis op te doen omdat hier nooit door het team is gereden. Uiteindelijk wist Rainbow Racing zich te kwalificeren als 18e, en ging vol goede moet naar de eerste sprint wedstrijd. Na een goede start werden er een aantal plekken goed gemaakt en werd de finishvlag gehaald met een 16e plek.

Wederom een hele mooie start en ze kwamen als 9e door de eerste bocht heen. Dit werd een aantal ronden vast gehouden maar helaas niet tot de finish. Vlak voor het einde kampte Robbert met zijn onderarmen waardoor het tempo wat moest zakken en de concurrenten dichterbij kwamen. Toch wist het team de druk erop te houden en deze keer als 12e te finishen. Een zeer geslaagd weekend voor dit nieuwe team en dit geeft goede kansen voor de rest ven het seizoen.