vlnr William Huyberts , Sjef van den Berg, René van Erp, Jos van den Berg en Jos van der Veer foto: Mark Kuys
vlnr William Huyberts , Sjef van den Berg, René van Erp, Jos van den Berg en Jos van der Veer foto: Mark Kuys

Nieuwe keizer bij HBV Ontspanning

Sport

Sint-Oedenrode - Zaterdag was bij HBV Ontspanning het jaarlijkse Koningschieten. Er deden 15 recurveschutters en 4 houtschutters aan mee.

Er werd begonnen met 30 pijlen voor de ranking van de afvalrondes. De 15 recurveschutters schoten 5 pijlen en de onderste 3 scores vielen af. Zo werd het veld uitgedund van 15 naar 12 naar 8 en nog 4 schutters. De laatste vier schutters schoten als laatste nog twee finalerondes volgens het setsysteem met drie pijlen. Deze vier waren: Wil Kivits (1), Sjef van den Berg (2), René van Erp (3) en William Huyberts (4). De winnaars van de halve finale troffen elkaar in de finale om uit te vechten wie er koning en prins zouden worden. De verliezers gingen voor de ridderstitel. William en Sjef schoten in de finale tegen elkaar en Wil en René. Hoewel William sterk bleef schieten in de finale, was Sjef toch een maatje te groot voor hem. Sjef van den Berg is de nieuwe koning en William Huyberts de nieuwe prins. In de tweede finale wist René te winnen van Wil. Dus René van Erp is de nieuwe ridder.

Omdat Sjef voor het derde achtereenvolgende jaar koning van Ontspanning is, mag hij zich nu Keizer noemen. Dat betekent dat er binnenkort opnieuw geschoten moet worden om het koningschap, want de club kan niet zonder koning zijn.

De verdere uitslag bij Recurve van 5 t/m 15: Kristin Davies, Piet van den Berg, Martie Verhoeven, Simon Boersbroek, Jos van der Veer, Marjelein Verhoeven, Mark Kuys, Remco Boleij, Jan van Bergen, Frans van den Braak en John van Mulukom.

De houtschutters gingen direct door naar de finalerondes. In de halve trof Antoon Vervoort (1) Agnes Vissers (4) en Michael Moonen (2) trof Jos van den Berg (3). Hier wonnen verrassend genoeg de laagst geplaatsten Agnes en Jos. In de finale wist Jos Agnes te verslaan, dus de hoogste houtschutter dit jaar is Jos van den Berg. Daarna Agnes Vissers, Michael Moonen en Antoon Vervoort.

Dit weekend waren ook de rayonkampioenschappen 25 meter 1 pijl. Namens Ontspanning deden daar zes schutters aan mee. Rick van de Mortel en Jelt de Bie schoten bij de aspiranten in Ammerzoden. Rick van de Mortel schiet bij de aspiranten t/m 10 jaar. Met een score van 161 punten werd hij de winnaar en dus rayonkampioen. Jelt de Bie schoot 177 punten. Hij werd 14e bij de aspiranten t/m 12 jaar. Floris en Dione Mesu schoten in Schaijk bij de cadetten 1e klasse. Dione schoot 421 punten en eindigde op de 9e plaats. Floris schoot 444 punten en behaalde de bronzen medaille. Martie Verhoeven schoot in Volkel in de 2e klasse recurve. Met een score van 436 punten werd hij daar 11e. Paul van de Mortel schoot in Boekel bij de compound, 2e klasse. Hij werd 10e met een score van 437 punten. De schutters van de Rozelaer hebben dinsdagmiddag een competitie wedstrijd geschoten. De dag winnaar was Martie Verhoeven met 234 punten. De overige uitslagen: Antoon Vervoort 217, Jan van Erp 205, Ron Spijker 170 en Joep Verbunt 136. Theo Passier heeft in het weekend een tweedaagse veldwedstrijd geschoten in Vertus (Frankrijk). Met een score van 386 en 364, totaal 750 wist hij een 6e plaats te bemachtigen bij de compound veteranen.