Afbeelding

Nieuwe lokale omroep voor Meierijstad

Algemeen

Meierijstad - In de afgelopen periode is intensief en constructief overleg gepleegd tussen de in de gemeente Meierijstad aanwezige lokale omroepen, zijnde de Lokale Omroep Schijndel (LOS), TV Meierij in Sint-Oedenrode en Skyline, de omroep voor Uden en Veghel.

Het resultaat hiervan is dat de LOS en TV Meierij gaan fuseren en de nieuwe omroep zullen gaan vormen voor Meierijstad. Zij gaan zorgen voor een goede nieuwsvoorziening voor heel Meierijstad, dus ook voor de kern Veghel. Skyline zal zich blijven richten op de gemeente Uden. Gezamenlijk is de intentie uitgesproken om in de toekomst, waar mogelijk, met elkaar te blijven samenwerken. De nieuwe omroep zal zo spoedig mogelijk de nodige stappen zetten om zowel de gemeente Meierijstad als het Commissariaat voor de Media te informeren en de aanvragen voor de zendvergunning indienen. Op basis daarvan kan de gemeente Meierijstad dan een advies geven aan het Commissariaat voor de Media dat de zendvergunning dient te verstrekken.

Naar verwachting zal de nieuwe omroep gezien alle juridische, technische en organisatorische voorbereiding tegen het einde van 2017 in volle omvang operationeel zijn. Tot die tijd zullen de huidige omroepen hun uitzendingen in onderlinge afstemming voortzetten.