Afbeelding

Terreurverdachten in Rooi opgepakt

Algemeen

Sint-Oedenrode – Volop consternatie op de Schijndelseweg vorige week woensdagavond. Op basis van informatie van de AIVD werden twee terreurverdachten opgepakt bij de bushalte. Het voornaamste doelwit was een 22-jarige Nederlander van Somalische afkomst die al jaren in Engeland woont. Hij was in Sint-Oedenrode voor een bezoek aan zijn neef, zo meldt het Algemeen Dagblad.

De man die woonachtig is in Sint-Oedenrode werd in de loop van de volgende dag weer vrijgelaten. De andere man zou banden hebben met de terroristische organisatie Al-Shabaab. Hoewel het onderzoek zich vooral op hem richt, is de Rooienaar nog steeds formeel verdachte.
Niet veel later na dit incident viel een zwaargewapende politie eenheid een woning aan de Venkel binnen. De mannen logeerden daar bij de moeder van de Rooienaar en haar andere kinderen. Laptops en telefoons werden in beslag genomen. Inmiddels heeft de Rooise "verdachte" aangegeven totaal van niets te weten en hoopt hij dat het woord 'terreurverdachte' niet aan hem blijft kleven.