Rhode ook tegen Erp gelijk

Sint-Oedenrode - Rhode speelde opnieuw gelijk, dat was de derde puntenverdeling op rij. Net als de eerste wedstrijd tegen Erp werd het opnieuw 1-1. Dat ene puntje was wel genoeg om Erp definitief op afstand te houden, maar nog niet genoeg om zich definitief veilig te stellen. Bovenin wonnen Best Vooruit, Oirschot Vooruit en Helvoirt en lijken onderling te gaan uitmaken wie met de titel kan gaan strijken.

Rhode begon goed en had binnen de 10 minuten al 4 goede kansen. Een voorzet van Tim Stewart ging rakelings voorlangs, vervolgens tikte Koen vd Zanden een voorzet van Daan van Dinten ook al net voorlangs. Daarna werd de lat geraakt en een schot werd door de doelman van Erp gestopt. Vervolgens kwamen er langzamerhand ook wat kansen voor Erp. In de 20e minuut was er zelfs een prima kans toen een afstandsschot net naast ging. Daarna waren er nog wat meer mogelijkheden voor Erp, maar doelpunten vielen er niet in de eerste helft.

Erp was eigenlijk niet gebaat met één punt en begon met de nodige wilskracht aan de tweede helft. Toch was de eerste kans voor Rhode, Koen vd Zanden ging op doel af, werd gevloerd, de overtreding leek binnen de 16-meter te zijn gemaakt, maar de scheidsrechter zag het anders en de vrije trap leverde niets op. In de 56e minuut kon Erp op voorsprong komen. Een voorzet van links werd door de lange spits breed gelegd en toen door de andere spits binnen gekopt, 1-0. Rhode moest op jacht naar de gelijkmaker. In de 75e minuut viel die ook. Een vrije trap vanaf de zijlijn werd hoog ingezet en door een verdediger van Erp geruimd. Paul Smeets ving de bal op en binnenkant voet verdween de bal met een fraaie boogbal in het doel, 1-1. Er vielen toen nog wat kansjes voor zowel Erp als Rhode te noteren, maar doelpunten vielen er niet meer. Rode kaarten wel. Beiden voor Erp, de eerste voor commentaar en de tweede na een tweede gele kaart.

A.s. zondag speelt Rhode haar laatste thuiswedstrijd. Tegenstander is het al gedegradeerde Nieuw Woensel. Nieuw Woensel lijkt een makkelijke prooi, maar doet het de laatste weken toch niet slecht en mag niet onderschat worden.