Ook op de Hambrug is graffiti gespoten.
Ook op de Hambrug is graffiti gespoten.

Jacht op graffitivandaal

Algemeen

Sint-Oedenrode – Sint-Oedenrode heeft te maken met een graffitivandaal. Op tientallen plekken in het dorp zijn graffititekeningen aangebracht. Vrijwel zeker van dezelfde persoon, want telkens is hetzelfde teken terug te zien. Inmiddels zijn verschillende organisaties op jacht naar de dader.

Wie in Sint-Oedenrode goed rondkijkt ziet op hoeveel plaatsen het logo gespoten is. In het centrum, maar ook daar buiten, bijvoorbeeld in Nijnsel. Het verpest duidelijk het straatbeeld en het zet aan tot meer graffiti-ongein en daar zit niemand op te wachten. Het bekladden van het Airborne-monument aan de Corridor is de druppel gebleken. Op sociale media en MooiRooi.nl wordt gehakt gemaakt van deze streek, die vooral 'respectloos' wordt genoemd.
Inmiddels houden verschillende organisaties een oogje in het zeil, waaronder de politie. Als de dader wordt gepakt, dan zal deze voor alle kosten op moeten draaien. Die kosten worden nu al geschat op meer dan €10.000,- Herkent u het logo? Kunt u het aan iemand koppelen? Of heeft u een keer iets verdachts gezien? Meld het dan bij de politie: 0900-8844.

Op de foto's ziet u enkele plekken waar het graffiti 'sign' is aangebracht. Er zijn nog tientallen plekken meer.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding