Afbeelding
Foto: Henri van Hoorn

Twee vliegen in één klap!

Algemeen

Sint-Oedenrode - Ik was afgelopen zondag toeschouwer bij de voetbalwedstrijd Rhode-Schijndel. Als fervent Ollandia aanhanger ging ik toch eens naar "de vijand" kijken omdat mijn zoon sinds dit seizoen bij Schijndel voetbalt. Een mooie pot voetbal met veel strijd en werklust, aanschouwt door veel toeschouwers en een derde helft waar iedere vereniging jaloers op zou zijn. Ikzelf was natuurlijk ook bij de derde helft en heb vele Rhode aanhangers gesproken. Als ik dit dan zo allemaal aanschouw en beluister dan denk ik… wat is toch de beweegreden van de politiek en van het bestuur van Rhode om de accommodatie te willen verplaatsen naar de Zwembadweg?

Iedereen vindt het er prachtig liggen op de huidge locatie, er als volop leven en bedrijvigheid gedurende de gehele week wat voor de bewoners van Odendael en omgeving een mooie dagbesteding is, de infrastructuur eromheen en de bereikbaarheid is volgens mij prima waarbij fietsers en wandelaars goed beschermd worden, de sfeer en uitstraling passen prima bij de omgeving en maakt een mooie overgang van centrum naar buitengebied mogelijk. Verplaatsing betekent verder fietsen of rijden en minder betrokkenheid met en bij het centrum, minder verkeersveiligheid, etc.
Een paar dagen later lees ik een redactioneel stuk cq interview over de probelmatiek over de harmonisatie van de huren en subsidies in Meierijstad. Ik was hiervan al redelijk goed op de hoogte en denk dat dit een groot "koppijn dossier" voor Meierijstad gaat worden. Gigantische verschillen bij de diverse clubs, vereniging en instellingen maakt dat er aan het eind van de rit altijd verliezers zullen zijn. In de categorie sport staan een aantal verenigingen het water aan de lippen zoals je kon lezen en vraagt om een snelle (tussen) oplossing.
Ik weet het… De velden van Rhode renoveren en 1 of 2 kunstgrasvelden aanleggen. Kosten € 1- 1 ½ miljoen schat ik in. Besparing t.o.v verplaatsing is ongeveer € 5 miljoen!!! Als we dit geld nou eens aanwenden om te komen tot een goede harmonisatie van huren en subsidies dan is het financiele probleem hieromtrent ook opgelost.
Is dit alleen mijn mening? Als ik de Rhode aanhangers in de kantine beluisterde zeker niet. Ik hoop dat alle betrokken partijen nog eens goed nadenken over de plannen en zeker ook de Rooienaar betrekt in de toekomstplannen en het niet alleen van de (politieke)bestuurders laat afhangen. Oh ja, de overige voetbalverenigingen maak je er ook blij mee en het verlicht hun zorgen!

Ad van der Heijden,
Olland