De grote bonte specht
De grote bonte specht

Vroege Vogelwandeling in De Prekers

Algemeen

Sint-Oedenrode - Heem-natuurgroep Sint-Oedenrode gaat zondag 7 mei vroeg uit de veren.  Om zes uur in de ochtend gaan ze op zoek naar vogels en hun zang in het natuurgebiedje de Prekers achter de Schaapskooi in Schijndel.

Het gebiedje De Prekers is een oud en ruig bos met veel ondergroei van hazelaar, bramen, vogelkers en meidoorn, en met de dikste populieren van het Wijboschbroek. Het ligt aan de noordkant, juist voor de grote waterloop. Er loopt een smal en slingerend paadje doorheen. Lang geleden was het bos van de Predikheren uit Den Bosch, dat was een gemeenschap van geestelijken die het land in trokken om te preken. Het is het pareltje van het Wijboschbroek. Er zijn vogels als spechten, zwartkop, tuinfluiter, tjiftjaf, fitis en roodborst te zien. Op zo'n vroege ochtend heb je ook nog kans om een vos tegen het lijf te lopen.

Mensen die mee willen wandelen verzamelen zich om zes uur op de Markt vanwaar carpoolend naar de Schaapskooi wordt vertrokken. Deelname is gratis. Aanmelden niet nodig.