Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Rondom Meierijstad door alle dertien kernen

Algemeen

Meierijstad - Rondom Rooi begon inmiddels een begrip te worden. De organisatie van de wielerronde gaat echter met de tijd mee en door de fusie is besloten om de naam van het wielerevenement te veranderen in Rondom Meierijstad. Alle dertien kernen van de kersverse gemeente worden aangetikt door een amateurpeloton van tweehonderd renners.

De inschrijvingen voor de tocht op Hemelvaartsdag (25 mei) stromen binnen. Net als andere jaren zal de start en finish plaatsvinden bij restaurant De Beleving. Daar ligt de oorsprong van dit fietsevenement. Rondom Meierijstad is een unieke wielertourtocht op de racefiets voor maximaal 200 deelnemers die in een peloton rijden. Dit peloton wordt beschermd door materiaalauto's en gecertificeerde begeleidende motards naar voorbeeld van de KLPD begeleiding waarmee deze motardgroep ook nou samenwerkt. Op deze manier wanen de renners zich als een ware prof. De motards zorgen voor veiligheid en overal wordt op de openbare weg gefietst. Geen rood stoplicht voor jou of moeilijke kruisingen. Het peloton gaat altijd door en dat met een gemiddelde snelheid van zo'n 30 km per uur. Alles met bescherming van de motards die het overige verkeer waarschuwt en soms maant stil te staan zodat het peloton veilig kan passeren, een uniek gevoel….

Aan dat unieke gevoel heeft de organisatie een goed doel gekoppeld. 85% van de opbrengst gaat evenals vorig jaar naar de lokale Kiwanis Stichting Kinderhand. Dit doel helpt kinderen uit Rooi en omgeving die vanwege de slechte financiële thuissituatie dreigen af te haken bij sportclub, schoolreisje etc. 15% gaat naar de in wedstrijdverband rijdende (KNWU) jeugdrenners van de Rooise Renners als ondersteuning van deze dure sport.

Wilt u zich aanmelden? Dat kan via rondommeierijstad@debeleving.nl. Inschrijven op de dag van de ronde is ook mogelijk bij de start, daarbij wel meegenomen dat er een risico bestaat dat de ronde vol zit. Vanwege de beoogde veiligheid geldt echt "vol is vol" bij het bereikte aantal deelnemers van maximaal 200 renners. Om het gezellige karakter van de wielerronde compleet te maken is er nog de mogelijkheid om deel te neem aan de gezamenlijk BBQ, verzorgd door restaurant de Beleving.