Afbeelding

Voor ons door het vuur

Algemeen

Sint-Oedenrode - De Rooise brandweermannen gaan voor ons als burgers door het vuur. Soms zelfs letterlijk. Ze staan ook voor ons klaar in allerlei andere situaties. Natuurlijk moeten we ze daar erg dankbaar voor zijn. Maar wie zijn deze brandweermannen en vrouwen? We stellen ze via deze rubriek aan u voor.

Naam: Maikel van der Velden
Leeftijd: Veertig jaar

Hoe lang al bij de brandweer: Veertien á vijftien jaar. Het is een hele hechte club en dat maakt het zo ontzettend leuk.

Waarom ben je bij de brandweer? Ik wilde al heel lang bij de brandweer. Door het werk ging dat op dat moment niet. Toen ik van baan ben veranderd ben ik meteen gaan solliciteren.

Wat is je functie binnen de brandweer en wat houdt het in? Ik chauffeur/pompbediende, manschap en oefenleider. Verder begeleid ik de oefeningen van de maandagavond en bereid ik deze voor.

Wat vind je mooi aan dit vak? Klaar staan voor de medemens. Dat je iets voor een ander kunt betekenen. En natuurlijk dat we een geweldig team hebben. De brandweer is niet alleen ik maar ook mijn gezin. Ik zou het liefst dertig jaar volmaken, mocht dat allemaal lukken.