MHC Dames 1 wint van Uden

Sint-Oedenrode - Na het Paasweekend stond de uitwedstrijd tegen Uden op het programma. Thuis werd er met 4-0 gewonnen. Het doel was dan ook om wederom punten te pakken om aansluiting te houden in de middenmoot.

De wedstrijd begon fel. Er werd direct hoge druk gezet op de verdediging van Uden. Het enige antwoord wat Uden hierop kon geven was de scoop. Maar de verdediging van Sint-Oedenrode was oplettend en wist deze ballen weer te onderscheppen. Na 20 minuten spelen, ontving Sint-Oedenrode een gele kaart waardoor en 10 minuten met een man minder gespeeld moest worden. Dit werd opgelost om wat lager te spelen. Uden speelde deze minuten met hogere druk waardoor er veel speelruimte was achter de verdediging van Uden. Hier wist Oedenrode slim mee om te gaan. Met lange passes naar de spitsen werd de hoge druk eenvoudig gepasseerd. Met deze tactiek wist Iris van de Loo te scoren, 0-1. Als snel na het eerste doelpunt werd er een corner afgedwongen. Met de variant corner via Lisa van de Ven was het wederom Iris van de Loo die de bal binnen wist te tippen, 0-2.

Na rust bleef het spelbeeld onveranderd, Oedenrode zette hoge druk en Uden lossend dit op net de scoop. De Dames bleven hun eigen spel spelen, lange ballen afgewisseld met kort combinerende passing. Dit werd beloont met een strafcorner. Wederom werd er via een variant gescoord. Met een bekeken backhand draai tikte Maaike Rooijakkers de 0-3 binnen. Na dit doelpunt werd het spel slordiger en wist Uden meer mee te hockeyen. In deze periode vielen er twee gemakkelijke doelpunten tegen, 2-3. Na de twee tegendoelpunten wist Oedenrode zich te herpakken en definitief een einde te maken aan de wedstrijd middels een bekeken bal in de ruimte wist Iris van de Loo de eindstand op het bord te plaatsen, 2-4.

Volgende week wordt er thuis gespeeld tegen het altijd lastige Concordia. Uit werd er gewonnen met slecht 0-1. Kortom de punten zijn niet vanzelfsprekend binnen te halen.