Afbeelding

Rijsingen geeft weer royaal aan goede doelen

Algemeen

Sint-Oedenrode - Buurtschap Oud Rijsingen heeft weer diep in de buidel getast om een aantal goede doelen te ondersteunen. In totaal deelde het buurtschap vijftienhonderd euro uit aan vier goede doelen. Drie van deze doelen zijn Rooise initiatieven, één goed doel bevindt zich in Liempde.

Zo was er honderd euro voor 'Onze Henk' en 73-jarige verstandelijk gehandicapte man uit Liempde die erg van tuinieren houdt. Bij de woonvoorziening in Liempde hield hij echter zonder aanziens des plantje de tuin bij. Met de bijdrage van Rijsingen komen er in Liempde weer nieuwe plantjes in de tuin van de woonvoorziening.

Het 'Koster Brockproject' mag rekenen op een bijdrage van vierhonderdvijftig euro. Dit project leert de Rooise jeugd al elf jaar over onze eigen geschiedenis. Ook voor de vijftigjarige Rooise Omnisportvereniging Fortuna '67 heeft het buurtschap eenzelfde bedrag beschikbaar gesteld.

Als laatste was er een cheque van vijfhonderd euro voor de organisatie van Pop&Colour. Met dat bedrag komt er een tent tijdens het jaarlijkse Pop&Colourfestival. In die tent worden verschillende workshops gegeven. De tent krijgt de toepasselijke naam 'Rijsingen Royaal tent'

Voor wie zich afvraagt, hoe een buurtschap als Rijsingen dat geld bijelkaar weet te brengen? Het antwoord daarop is simpel: "als Rooi haar oud papier naar Rijsingen brengt, dan brengt Rijsingen een deel van de opbrengsten weer terug naar Rooi".

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding