Ollandia komt net op tijd langszij

Afgelopen zaterdag speelde Ollandia een inhaalwedstrijd tegen Nederwetten. Ondanks een goede start van Ollandia was Nederwetten in de 6e min het eerste team dat trefzeker was. De verdediging gaf teveel ruimte weg en een speler van Nederwetten maakte hier dankbaar gebruik van. Even later mocht Rene Raaijmakers een vrije trap nemen. Zijn schot sneed of prachtige wijze door de verdediging van Nederwetten, maar helaas spatte zijn schot uiteen op de lat.

Ollandia werd sterker en de gelijkmaker lag op de loer. In de 22e min wisten de gebroeders Erven elkaar wederom te vinden en de 1-1 kwam van de voet van Robert Erven. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Tom de Beer wist een tegengoal te voorkomen door zich letterlijk voor de spits van Nederwetten te gooien. Vlak voor rust mocht Robert Erven zich opmaken voor een corner. Stefan Erven maakte het af en de keeper had het nakijken. 2-1. De aftrap op de middenlijn was nog maar net voltrokken of de bal lag alweer in het eigen doel. De Ollandse achterhoede had haar vizier niet goed staan en Nederwetten wist feilloos de ruimte te vinden. 2-2. In de eerste helft was het spel van Ollandia nog bij vlagen een lust voor het oog geweest, maar in de tweede helft was er sprake van een matig spelbeeld. Beide teams probeerde balbezit te krijgen, maar dit bleek moeizaam te gaan. In de 66e min was Nederwetten gevaarlijk dicht bij het vijandelijk doel. Keeper Tom Wouters voorkwam in eerste instantie een tegengoal. De bal kwam wederom in het spel en in tweede instantie stond een andere speler van Nederwetten compleet vrij om te scoren. Deze kans liet hij niet onbenut en de 2-3 moest helaas op het scorebord gezet worden. Lange tijd leken de punten naar Nederwetten te gaan. Beide teams leken niet meer bij machte om iets te veranderen aan de tussenstand. Terwijl de minuten van de blessuretijd weg tikten, gebeurde er een wonder voor Ollandia. Stefan Erven was nog eenmaal trefzeker en hij zorgde ervoor dat Ollandia nog net op tijd op gelijke hoogte kwam. Gezien het spelbeeld was een gelijkspel voor beide teams een terechte einduitslag. Volgende week zondag speelt Ollandia uit tegen RKGSV 1 in Gerwen. Tot dan!