Afbeelding

Rhode ontvangt €500,- extra van VriendenLoterij

Algemeen

Sint-Oedenrode - Een grote verrassing voor voetbalvereniging Rhode. De club is één van de succesvolste deelnemers aan de VriendenLoterij Belmaanden in maart en ontvangt eenmalig een extra bijdrage van 500 euro. De Belmaanden zijn een initiatief van de VriendenLoterij om clubs en verenigingen in Nederland op een sympathieke en structurele manier financieel te ondersteunen.

John van den Brand, hoofd-sponsorcommissie bij RKSV Rhode: "Erg fijn dat we deze bonus mogen ontvangen! Dit extra bedrag willen we besteden aan materialen voor de jeugd, waaronder nieuwe doeltjes. Doordat we ons allemaal inzetten voor de club, kunnen we bereiken wat we nu doen. We kunnen het niet doen met alleen de contributie. De VriendenLoterij is daarom een zeer belangrijke inkomstenpost voor onze vereniging."

De belactie van RKSV Rhode leverde de club maar liefst 59 loten op. Als de 59 loten een jaar blijven meespelen, dan kan RKSV Rhode 5.546 euro bijschrijven aan de clubkas.

Verrassing
De VriendenLoterij keert tijdens de Belmaanden per kalendermaand extra geldbedragen uit aan de zeven clubs en verenigingen die de meeste loten hebben verkocht. RKSV Rhode eindigde in maart op de zesde plaats en ontvangt €500.- Dit bedrag komt bovenop de structurele inkomsten die clubs en verenigingen vanaf de VriendenLoterij Belmaanden genereren.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club of vereniging, zoals de voetbalclub, te steunen. Clubs en verenigingen die nog niet aangesloten zijn bij de VriendenLoterij kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs