Afbeelding
Foto: Jeroen van de Sande

Attaque 1 kampioen 3e klasse

Algemeen

Attaque 1 wist voorafgaand aan de wedstrijd dat een 7-3 zege tegen TTCV 5 zou voldoen om kampioen te worden. Dit was geen probleem en dus kan het team nu genieten van het kampioenschap en de promotie naar de 2e klasse.

Attaque 1 had de laatste weken een achterstand van 2 punten op Rotac '82 1 omgebogen in een voorsprong van 13 punten. Met nog 2 wedstrijden te gaan was het dus duidelijk dat een 7-3 overwinning een vervroegd kampioenschap zou betekenen. De Rossumse concurrenten kwamen in hun wedstrijd echter met 2 man aangetreden waardoor niet 7, maar 4 punten al voldoende zou zijn. Nadat Menno het eerste punt pakte met een zwaarbevochten overwinning op Thijs van Berlo, werd het al duidelijk dat het kampioenschap snel gevierd zou kunnen worden. Na 3 makkelijkere wedstrijd was het dan ook zo ver: 4-0, kampioenen dus. Dit betekende echter niet dat de Rooise mannen gingen freewheelen. De resterende partijen werden allemaal gewonnen. De ene wat overtuigender dan de andere, maar desalniettemin resulterend in een 10-0 overwinning. De laatste wedstrijd kan dus zonder enige kampioensstress gespeeld worden. Alleen Leon Schepens zal nog 3 spannende partijen gaan spelen. Hij wil zijn ongeslagen status deze competitie behouden, wat op zichzelf een puike prestatie zou zijn. Tegenstander volgende week is het Vughtse JCV 4, dat zichzelf veilig in de middenmoot heeft gevestigd.
Attaque 2 kan nog wel kampioensstress gaan verwachten. De mannen hadden een gat van 6 punten op nummer 2 Flash 6, maar deze voorsprong is nog niet genoeg om zeker te zijn van de titel. Daarom moest tegen hekkensluiter TTCV 7 de voorsprong vergroot worden. Het begin was goed. Henry van Casteren speelde een goede wedstrijd tegen Chris Mouwen en won die uiteindelijk ook. Burt van Geffen won vervolgens van Gerard Hendriks en zo was het al snel 2-0. Peter Verhagen moest vervolgens een punt aan de tegenstander geven, maar gaandeweg de avond werd het gat groter en groter. 2 overwinning van Burt van Geffen en 1 van Henry van Casteren en Peter Verhagen brachten de stand op 7-1. Peter Verhagen verloor daarna met wat pech de negende wedstrijd van de avond, maar Henry van Casteren zorgde voor de 8-2 einduitslag. Verwacht werd dat met deze uitslag het verschil vergroot zou worden. Flash 6 won echter met 9-1 van nummer 3 BSM 2 waardoor het verschil nu nog 5 punten is. Dit betekend dat er sowieso met 5-5 gewonnen moet worden volgende week. Tegenstander is dan BSM 2.
Attaque 3 had nog slechts 3 punten nodig om behoed te zijn tegen degradatie. Tegenstander was nummer 5 Rotac '82 3. De wedstrijd ging van het begin tot het einde gelijk op. Anne van de Sande verloor de eerste partij, Cliff van Driel won de tweede, Bram Marinus verloor weer de derde, maar door het eerste gewonnen dubbelspel van Cliff en Bram werd het weer 2-2. Hierna wonnen Cliff, Anne en Bram nog allemaal 1 partij waardoor de einduitslag 5-5 werd. Attaque 3 speelt volgende week het duel om de derde plaats in de 5e klasse poule G. Tegenstander is dan Always Fair 2 dat een achterstand van 4 punten heeft op de Rooise talenten.