Afbeelding

Concertreis accordeonisten en drummers

Algemeen

Meierijstad - Over ongeveer twee weken is het zover, dan gaan accordeonorkesten Torkest en The Javes en de drumgroep Fris Beat2Beat naar Potsdam. De accordeonafdeling van Phoenix Cultuur, die onder leiding staat van Niels Tiebosch, heeft inmiddels al een mooie traditie in concertreizen en uitwisselingsconcerten met buitenlandse orkesten. Voordat alle muzikanten, dirigenten en begeleiders aan deze reis beginnen, geven ze vrijdag 21 april een Try-Out.

De Try-Out is om 20.00 in de Podiumzaal op de CHV Noordkade in Veghel. De entree is gratis, maar een vrije gift om de reis te steunen wordt zeer op prijs gesteld. Na een paar nachtjes nagenieten van de Try-Out, vertrekt de groep op 27 april vroeg in de ochtend naar Potsdam. Ze verwachten in de middag aan te komen bij het hostel, maar al snel zullen ze vertrekken naar de locatie voor hun eerste concert. Ook de volgende dag staan er mooie concerten op het programma. De laatste dag van de reis wordt gebruikt om de stad te verkennen. Op 29 april reist de groep weer terug naar Nederland.

Meer informatie over de orkesten is te vinden op www.torkest.com of www.javes.nl . Ook zijn ze te vinden op Facebook en Instagram onder de namen Torkest Veghel en The Javes. Voor meer info over muzieklessen en deelname aan orkesten: www.phoenixcultuur.nl of mail/bel naar: info@phoenixcultuur.nl / 0413 – 782010.