Afbeelding

De eerste cactus is geplant

Algemeen

Sint-Oedenrode - Regisseur Harrie van den Brand en speler Stefan de Paepe hebben donderdagmiddag de eerste cactus geplant voor het decor van 't Roois Theater.

Deze vereniging speelt hun voorstelling Z. op 15, 16, 22 en 23 september bij de Knoptoren. Deze plek wordt omgetoverd tot een Mexicaans landschap. De toren zal er niet meer uitzien als een kerk, maar als het Mexicaanse dorp Burrito vol zand, helden , schurken en cactussen. De catus die vandaag werd geplant, moet in september zo'n 3 meter hoog zijn. De vereniging hoopt dit te bereiken door de plant elke week een shotje echte Mexicaanse tequila te geven.

Achter de Knoptoren bevinden zich in september grotten, mijnen, een woestijn, de mancave van Zorro en een echte Mexicaanse bar. De vele locaties worden op een bijzondere en grootse manier gecreëerd. Door met prachtige lichteffecten te werken wordt de set spectaculairder dan ooit. Ook dit jaar wordt er weer in de openlucht gespeeld, wat altijd een bijzondere sfeer met zich mee brengt.
Bij aanvang en in de pauze van de voorstelling kan een lekker drankje gedronken worden in de openlucht foyer van Petdro de Koning. Ook tijdens de afterparty staat Petdro weer klaar en kan er, in de Knoptoren lekker opgewarmd worden, onder het genot van Mexicaanse muziek. Meer informatie over de voorstelling staat op www.rooistheater.com.