Afbeelding

RDS plaatst zich voor landelijke beker

Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen donderdag wist het 1ste team van RDS voor het eerst in haar bestaan door te dringen tot het landelijk bekerkampioenschap.

Na een succesvolle voorronde plaatste RDS1 zich ongeslagen voor de finalegroep van het Brabants beker kampioenschap. In die finale liet RDS 1 zich van zijn beste kant zien. De Rooise dammers toonden zich ware cupfighters.

Terwijl het team uit Sint-Oedenrode op papier aanzienlijk zwakker was qua gemiddelde rating dan de tegenstanders wisten ze toch EAD uit Asten te verslaan. Na deze eerste horde werd titelkandidaat Micone uit Tilburg op 4-4 gehouden en herhaalde RDS dit kunststukje nog een keer tegen TDV uit Tilburg.

In de eindrangschikking werd Micone Brabants bekerkamppioen vòòr RDS, TDV en Asten. Door dit resultaat plaatste RDS zich voor de landelijke wedstrijden welke 20 mei zullen starten. Het team van RDS bestond uit Fred Passchier, David Riupassa, Luud Ector en invaller Leo van Vlerken. Met name Leo van Vlerken deed van zich spreken door nationale toppers Toine Brouwers en Jasper Daems op remise te houden.