Afbeelding

Koningsavond en Koningsdag: gewoon in Rooi

Algemeen

Sint-Oedenrode - De banners in het centrum, de spandoeken bij de invalswegen van Sint-Oedenrode geven het al aan, 26 en 27 april moet je in Rooi zijn om Koningsavond/dag in ons mooie dorp te vieren. Door de medewerking van de horecaondernemers en Rooi 2000 is er een mooi programma tot stand gekomen.

Op Koningsavond start er v.a. 18.00 uur een vrijmarkt, deze wordt gehouden op de markt aan de kant van het oude gemeentehuis. Voor deze vrijmarkt zijn nog kramen beschikbaar dus als je nog spullen hebt die je graag wilt verkopen huur een kraam op de vrijmarkt. Alle verhuurde kramen op de vrijmarkt worden verlicht dus je staat wat later in de avond niet in het donker. Verder pakt de horeca uit en zijn er zowel op koningsavond als op Koningsdag veel live bandjes te horen bij de diverse cafés. Op Koningsdag wordt om 10.00 uur de vlag gehesen bij het gemeentehuis aan het burgemeester Wernerplein. Burgemeester Fränzel en het college zullen hierbij zijn, de Ollandse dorpskapel zal het Wilhelmus te spelen. Aansluitend is er op het gemeentehuis een bijeenkomst voor alle gedecoreerden van Meierijstad en alle dames en heren met een gemeentelijke onderscheiding. Er worden 800 gedecoreerden verwacht die in twee bijeenkomsten zullen worden ontvangen. De winkels zijn open. Er is een Oranjebrunch op Odendael.

Er zijn springkussens voor de kinderen, die zich ook kunnen laten schminken. Kinderen kunnen een Koningskroon maken waarvoor mooie prijzen beschikbaar zijn. Het dorp wordt helemaal versierd met vlaggen en zal een mooie uitstraling geven aan alle bezoekers die naar Rooi komen. Het verdere programma zult u komende weken in de MooiRooi krant kunnen lezen. Haal uw Oranje outfit maar vast uit de kast en kom naar Rooi.