Gelijk en winst voor Rhode

Sint-Oedenrode - Rhode kon deze week 4 punten bij haar totaal bijschrijven. Donderdag sleepte het na een goed begin tegen WSC in de blessuretijd nog een gelijkspel uit het vuur. Zondag knokte het zich tegen titelkandidaat Best Vooruit naar een mooie overwinning.

Op donderdag 6 april werd de rest van de gestaakte wedstrijd WSC- Rhode uitgespeeld. De wedstrijd begon in de 39e minuut. Rhode begon goed aan de wedstrijd en kon met 0-1 de korte rust ingaan. Uit een vrije trap van Paul Smeets kon zijn broer Roel de bal over de keeper binnen koppen.

Na rust ging Rhode goed door, schiep enkele goede kansen, maar wist die niet te verzilveren. WSC voetbalde niet slecht, maar voorin bakte het er niet veel van, als er al een kansje kwam ging de bal ver over of langs. In het laatste kwartier werd de dreiging echter groter. Een dieptepass vanaf het middenveld bereikte de linkerspits die de bal voor bracht en deze werd eerst nog gekeerd, maar vervolgens wel ingeschoten, 1-1. Nauwelijks 2 minuten later werd het uit een soortgelijke situatie zelfs 2-1, een voorzet, weer van links, werd eenvoudig binnen geschoven. Hierna moest aanvoerder Martijn van Boerdonk met een blessure het veld verlaten na een botsing met keeper en medespeler. Maar Rhode kwam toch nog terug, Simon vd Wetering werd gevloerd in het 16-meter gebied en uit de strafschop wist Tom Willems de 2-2 te scoren.

Bij de lijst van blessures moest zondag ook nog Martijn van Boerdonk worden toegevoegd, hij liep donderdag in Waalwijk tegen WSC een hersenschudding op. De wedstrijd tegen titelkandidaat Best Vooruit leek door de vele afwezigen een hele lastige klus te worden, maar gelukkig trok Rhode zich daar niets van aan. Er werd lekker fel gestart en er kwam al snel een eerste kans. Best Vooruit kreeg haar eerste kans in de 13e minuut en het was ook al meteen raak, een voorzet van rechts werd door Tom Kastelijn fraai in de hoek gekopt. Rhode was echter niet aangeslagen en ging goed door. Er kwamen ook kansen maar pas vlak voor rust viel de verdiende gelijkmaker. Tim Stewart stuurde Simon van de Wetering diep en de keeper moest aan de noodrem trekken. Daan van Dinten voltrok het vonnis, 1-1.

Best Vooruit leek in het begin van de 2e helft weer snel op voorsprong te willen komen. Het drong aan, maar echt uitgespeelde kansen kwamen er toch niet. Rhode was gevaarlijker. De lat werd al geraakt uit een vrije trap van Paul Smeets, maar in de 65e minuut was het wel raak. Tim Stewart werd gevloerd en Roels Smeets bewees opnieuw zijn waarde en knalde de vrije trap raak, 2-1. In de 73e minuut kwam de volgende mooie kans uit een aanval over 3 schijven. Vervolgens kreeg Best Vooruit in de 82e minuut een unieke kans om weer terug in de wedstrijd te komen. Uit een rommelige situatie kreeg een Rhode verdediger de bal tegen de arm en Best Vooruit kreeg de kans op de gelijkmaker, maar doelman Paul van Heesch liet zich niet passeren en stopte de strafschop. In de 85e minuut viel het doek voor Best Vooruit. Geert Oerlemans ging van voor de middellijn op avontuur, passeerde een aantal tegenstanders, en toen iedereen het schot op goal verwachtte legde hij de bal breed op Glenn van Lieshout, die zich deze kans niet ontnemen en de bal fraai in de hoek schoof, eindstand 3-1. Een fraaie en zeker ook verdiende overwinning.

In het paasweekend is er van oudsher altijd een dubbel inhaalprogramma. Dit jaar zijn er echter weinig wedstrijden afgelast, zodoende staat alleen de uitwedstrijd van Rhode 1 tegen Baardwijk op het programma. De strijd om plek 11 is nog steeds erg spannend en Rhode mag niet verliezen om Baardwijk op afstand te kunnen houden.