Afbeelding

BMX cross in Zolder

Algemeen

In het eerste weekend van april werd in Zolder (B) de eerste EK ronde van 2017 gereden. Vanwege het enorme aantal deelnemers mocht de Challenge klasse enkel twee kwalificatiemanches rijden. Het was dus zaak meteen al in de manches goed erbij te zitten, want een foutje werd direct afgestraft met een uitschakeling voor de volgende ronde.

Bas Verhagen (Boys 13/14 jaar) won op zaterdag allebei zijn manches. Met een vierde plaats in de 1/16e finale plaatste hij zich voor de 1/8e finale waarin hij helaas gevallen is. Op zondag werd hij in de manches derde en tweede, in de 1/16e finale en de 1/8e finale werd hij vierde. Met een vijfde plaats in de kwartfinale plaatste hij zich helaas net niet voor de halve finale.

Kyro van Schijndel (Boys 13/14 jaar) had behoorlijk moeite om fatsoenlijk uit het starthek te komen. Kyro en Pro Gate hekken zijn gewoon geen vriendjes en om in dit startveld telkens naar voren te fietsen valt dan niet mee. Op zaterdag kwam hij maar net door de manches heen met een vijfde en een vierde plaats, in de 1/16e finale werd hij vijfde. Op zondag ging het in de manches beter en met twee keer een derde plaats mocht hij ook op zondag starten in de 1/16e finale, hierin werd hij na een hele spannende strijd op een paar cm na vijfde. Jammer genoeg geen succesvol weekend voor hem. De volgende wedstrijd is een AK wedstrijd in Volkel op zondag 9 april.