Overtuigende winst voor KV Nijnsel

Afgelopen weekend ging de tweede helft van de veldcompetitie van start. Om de koppositie in het klassement te behouden was het voor Nijnsel 1 zaak te winnen tegen BIO 1, die slechts één punt onder hen stond.

Met deze gedachte begon Nijnsel deze uitwedstrijd. De openingstreffer werd gescoord uit een goed afgeronde vrije worp van Myrna Foolen. Niet veel later werd de volgende kans benut waardoor Nijnsel op een 0-2 voorsprong kwam. Dit gaf de ploeg vertrouwen, waardoor de dames rustig hun eigen spel konden spelen. De verdediging stond sterk, waardoor Nijnsel in de eerste helft geen enkel tegendoelpunt hoefde te incasseren. De rust werd ingegaan met een voorsprong van 0-6.

In de rust werd de dames verteld de ploeg uit Veldhoven niet te onderschatten en te blijven knokken voor ieder punt. Nijnsel creëerde uitstekende kansen, waardoor de voorsprong kon worden uitgebouwd. Sandra Verhagen scoorde in de tweede helft maar liefst drie keer door middel van een afstandsschot. BIO wist de korf ook eenmaal te raken, maar was een maatje te klein voor het zeer overtuigend spelende Nijnsel. Nijnsel bleef inderdaad knokken voor ieder punt wat resulteerde in een eindstand van 1 tegen 14.