Afbeelding

Geslaagde mountainbike-clinic SV Fortuna '67

Algemeen

Sint-Oedenrode - Op zondag 2 april hield sportvereniging Fortuna '67 een mountainbike-clinic in het kader van haar 50-jarig bestaan. Mede vanwege het fantastische weer was het parcours ook voor de niet geoefende mountainbiker heel goed te doen en was het een zeer geslaagd evenement. Zo geslaagd zelfs dat een aantal deelnemers er nog een extra ronde van 6.5 km aan plakte.

Het parcours rondom de accommodatie bij de Zwembadweg kende een 5-tal hindernissen. De eerst hindernis, steigerplank rijden, verliep voor de meeste deelnemers zonder problemen. Daarna volgende ringsteken, pylon slingeren en over balken rijden; ook deze hindernissen werden zonder problemen genomen. Bij de laatste hindernis moesten de deelnemers over een stuk van 25 meter fietsen zonder met de voeten de grond aan te raken. Wie dit het langst vol kon houden, kreeg een prijsje. Bij de mannen was de winnaar Edwin Eijkemans met een tijd van 2 min 38.13. Bij de vrouwen was de winnaar Sanne van Lieshout met een tijd van 1 min 22.03. Na afloop was er nog een drankje en een broodje met beleg, gesponsord door Bakkerij Bekkers en Het Roois Kaashuis.

Gezellige club mountainbikers
Fortuna kent een actieve, gezellige groep mountainbikers die er iedere week op uit trekken, zowel in de zomer- als in de winterperiode. Tijdens de winterperiode is er iedere zondagmorgen een veldtoertocht in de omgeving en een wegtocht van ongeveer 60 km rond Sint-Oedenrode (met een koffiepauze halverwege de route). In de zomerperiode wordt er op donderdagavond een trainingstocht georganiseerd van ongeveer 50 km. Op zondagmorgen wordt er deelgenomen aan een toertocht op de weg die uitgezet is door andere toerclubs op de kalender van de NTFU (de grootste wielersportbond van Nederland). Wie geïnteresseerd is, kan op donderdagavond met ons mee fietsen: vertrek om 18:30 uur en zondagmorgen om 08:30 uur bij drankenhandel van Boxmeer. Iedereen is van harte welkom!