Ollandia trekt zege naar zich toe

Sint-Oedenrode - Op het zonnige sportpark 't Vreek in Deurne werd afgelopen zondag de wedstrijd Racing Boys 1 tegen Ollandia 1 gespeeld. Ollandia 1 had een duidelijke missie en dat bleek direct na het startschot. De spelers werden in stelling gebracht en binnen 3 minuten werd de voorzet van Robert Erven door Paul van Driel in het doel gekopt.

0-1! Lang mocht Ollandia 1 niet genieten van de voorsprong. In het strafschopgebied zag de scheidsrechter een overtreding in het uitkomen van doelman Kevin Vesters. Ondanks dat de scheidsrechter op grote afstand stond, was er volgens hem geen twijfel mogelijk. De bal ging resoluut op de stip. Racing Boys 1 twijfelde geen moment en de gelijkmaker vloog genadeloos in het doel. 1-1. Ollandia 1 was in de eerste helft degene die kans na kans creëerde, maar helaas bleef het bij kansen. Vlak voor rust klonk er al gejuich vanuit de Ollandse supporters, maar het schot van Stefan Erven stuitte via de paal weer uit het doel.

In de tweede helft was Ollandia 1 vaak de bovenliggende partij, al konden zij nog niet scoren. Na een klein kwartier in de tweede helft besloot Ollandia meer te gaan combineren en daar bleek hun kracht te liggen. Via Stan de Beer kwam de bal bij Robert Erven. Hij speelde de bal richting zijn broer Stefan. Deze laatste wist de keeper te slim af te zijn en de 1-2 vloog in het net.

Evenals in de eerste helft wist Ollandia 1 wederom niet lang te genieten van de voorsprong. De Ollandse achterhoede gaf teveel ruimte weg, waarna een goed keepende Kevin Vesters machteloos stond. 2-2. In de slotfase waren er nog mooie kansen voor Ollandia, maar het lukte maar niet. De scheidsrechter zorgde regelmatig voor verwarring door wel/geen voordeel te geven, of toch weer wel. Kortom het ritme van de wedstrijd werd regelmatig onderbroken. Terwijl de laatste minuten wegtikten, wilde Ollandia nog eenmaal counteren. Vandaag wilde men de punten mee naar Olland nemen. Het was druk in het doelgebied van Racing Boys. Gerben Dankers vond de ruimte en hij schoot de bal over de grond in het doel. 2-3! Enkele minuten later gaf de scheidsrechter het eindsignaal en de winst was gelukkig voor Ollandia 1. Volgende week speelt Ollandia 1 thuis tegen RKPVV 1.