Nijnsel te wisselvallig

Sint-Oedenrode - Na de eclatante 6-0 overwinning van afgelopen zondag tegen Bergeijk ging de geelblauwe brigade vol vertrouwen op weg naar Sparta'25 in Beek en Donk. Deze ploeg heeft de afgelopen 102 jaar niet vaak gewonnen van Nijnsel maar op zondag 2 april was het toch weer een keer raak. En Nijnsel legde de gastheren niet veel in de weg, veel te weinig eigenlijk.

Het was gezellig druk op het zonovergoten sportpark 't Heereind. In de eerste 45 minuten ging het goed tegen elkaar op; soms hadden de bezoekers een licht overwicht en dan was het weer Sparta dat meer aan de bal was. Nijnsel kreeg enkele kansjes maar die werden of om zeep geholpen of niet goed ingeschat. Sparta'25 legde veel fysiek in het spel zodat de man met de spons nogal eens het veld in moest. De logische ruststand was dan ook dubbelblank.
Na de thee begon de thuisploeg iets meer aan te dringen maar dit leverde aanvankelijk niet veel meer op dan wat schoten die de nodige overtuiging misten. Nijnsel kwam er waar mogelijk uit maar de precisie ontbrak zodat de bal weer snel in het bezit van de Spartanen kwam. In de 57e minuut een corner voor de groenwitte gastheren die in eerste instantie door iedereen leek te worden gemist. Uiteindelijk kwam de bal toch in het bezit van de nummer 10 van Sparta die vervolgens succesvol inschoot: 1-0. Voor Nijnsel het signaal om meer op de helft van de gastheren te verschijnen. Hieruit ontstond een aantal halve kansen maar telkens kwamen de voorwaartsen een of meer centimeters te kort. De echte overtuiging ontbrak zodat de thuisploeg relatief gemakkelijk overeind bleef. Enkele wissels aan Nijnsel-kant brachten ook niet het gewenste succes en zo slaagden de bezoekers er niet meer in de bakens te verzetten en een verdiend gelijkspel uit het vuur te slepen. En zoals vaker blijkt: aanvallend voetbal wordt niet altijd beloond want afgelopen weekeinde verloren niet voor niets Nijnsel, Feyenoord en Sparta Rotterdam.

Palmzondag komt PSV op bezoek
'Erbarme dich, Mein Gott, um meiner Zähren willen Schaue hier, Herz und Auge weint vor dir Bitterlich.' Oftewel, we zijn weer op weg naar de Goede Week, te beginnen op Palmzondag. En dan ontvangt Nijnsel bezoek van PSV, een ploeg die zijn oorsprong heeft in West-Eindhoven. Ze dolen wat rond in het rechterrijtje en komen niet echt tot aansprekende resultaten. Kortom, Nijnsel kan zondag zijn ijzersterke thuisreeks voortzetten en het publiek een aantrekkelijke wedstrijd voorschotelen. Met de juiste wedstrijdinstelling en de verguisde nonchalance uitbannen, dan ligt succes in het verschiet.