Gehandicapt Rhode te licht voor Oirschot Vooruit

Sint-Oedenrode - Rhode moest zondag zwaar gehandicapt op bezoek bij koploper Oirschot Vooruit. De hele as met Roel Smeets, Mart Krüsemann en Koen vd Zanden ontbrak door 2 blessures en 1 schorsing. De schwaduwspits, Teun Latijnhouwers, moest het ook al laten afweten door een blessure en Brent vd Wijdeven staat al maanden op non actief t.g.v. een knieblessure.

Het begin was rustig met van beide kanten afwachtend voetbal. Het eerste kansje was in de 2e minuut voor Oirschot Vooruit uit een vrije trap. Na 12 minuten was het eerste wapenfeit van Rhode, maar Simon vd Wetering werd gevloerd. Langzamerhand had Oirschot Vooruit wat meer balbezit gekregen. Het oogde allemaal nog niet zo gevaarlijk, maar toch had de Rhode verdediging er wel de nodige moeite mee. Na 15 minuten lukte het niet om bij een scrimmage de bal uit te verdedigen en Oirschot Vooruit door Dennie Banda kon de 1-0 laten aantekenen. Rhode kon voorin nauwelijks een vuist maken en de kansen moesten eigenlijk uit een paar vrije trappen komen, maar die leverden niets op. Zo kon Oirschot Vooruit dan ook in de 35e minuut verder uitlopen. Een aanval kon niet worden uitverdedigd en vervolgens, na een paar pogingen, werd de bal door Daan Hagemeijer binnen geschoven, 2-0.

Rhode begon goed aan de tweede helft, er was direct een levensgrote kans, maar die werd op de doellijn gered. Meteen uit werd uit de tegenaanval de wedstrijd beslist, na een snelle actie van Daan Hagemeijer werd de bal door Dennie Banda goed afgerond, 3-0. Hierna was de wedstrijd gespeeld. Rhode bracht nog 3 wissels in, maar kon nauwelijks een vuist maken en ook Oirschot vooruit drong niet verder niet.

Donderdag restant WSC, zondag Best-Vooruit thuis
Donderdag 6 april wordt het restant van de vorige gestaakte wedstrijd WSC – Rhode verder uitgespeeld. Na 38 minuten staakte de scheidsrechter de wedstrijd, omdat hij zich niet fit voelde. De stand was nog 0-0.
Zondag komt een van de titelfavorieten Best-Vooruit naar de Neul. De uitwedstrijd won Rhode wat gelukkig. In de winterstop heeft Best-Vooruit zich nog kunnen versterken en de resultaten zijn er naar. Zondag werd tegen Emplina gelijkgespeeld.