Boskant verslaat Maliskamp

Sint-Oedenrode - Het bezoekende Maliskamp had deze middag, behoudens een periode in de tweede helft, niet al te veel in te brengen tegen een bij vlagen goed spelend Boskant.

Boskant openden sterk en zette de verdediging van de bezoekers vanaf de eerste minuut onder druk. Na wat kansjes in de beginfase leverde dat in de 19e minuut de 1-0 voorsprong op. Na een aanval over rechts kon de strakke voorzet van Roy van der Linden door een attent inlopende Jim van der Zanden tegen het net worden geschoven. In de 28e minuut was Roy opnieuw aangever. De snoeiharde inzet van Frank van der Heijden kon echter door Maliskamp doelman Mark van den Dungen uit het doel worden gebokst. Twee minuten later had het zomaar gelijk kunnen zijn. Na een dieptepass was aanvaller van Meurs net iets eerder bij de bal dan de uitgelopen doelman Erwin Brouwers, maar z'n boogbal stuiterde tot opluchting van alles wat Boskant heette, over het lege doel. In de 42e minuut zorgde Frank van der Heijden voor de 2-0. Via een pass van Roy en de doelpaal kwam de bal enigszins gelukkig voor z'n voeten, maar deze keer was z'n inzet niet te houden! Net voor rust had de wedstrijd op slot gekund. Na goed doorzetten van Jim van der Zanden zag hij de geheel vrijstaande Emiel van den Elsen jammer genoeg over het hoofd, anders zou het zeker kassa zijn geweest!

De Boskantse thee had de bezoekers blijkbaar goed gedaan, want na rust was het duidelijk geen eenrichtingsverkeer. De eerste goede mogelijkheden waren echter voor Boskant. In de 15e minuut kapte Roy z'n directe tegenstander goed uit, maar de daarop volgende inzet kon door een medeverdediger nog net voldoende worden geblokkeerd. En een minuut later poeierde Emiel de bal diagonaal tegen de touwen; het doelpunt werd op advies van grensrechter van der Ven echter alsnog afgekeurd. Daarna was het de beurt aan Maliskamp. In de 66e minuut leek de aansluitingstreffer in de maak, maar doelman Erwin Brouwers wist de vrij voor hem opduikende van Meurs het score te beletten. In de 74e minuut was Erwin opnieuw bij de les toen hij een inzet van diezelfde Meurs uit de benedenhoek tikte! Pas in de 78e minuut ging de wedstrijd op slot. Voor een aantal toeschouwers een discutabel doelpunt omdat de bal wel/niet de doellijn gepasseerd had, maar niet voor scheidsrechter Dings die gedecideerd nar de middenstip wees: 3-0. De wedstrijd was daarmee gelopen. Niet voor invaller Aimé Ophey die net voor tijd het Boskant feest compleet maakte door een corner, "in één tijd" binnen te schieten waarmee hij de eindstand op 4-0 bracht!