MHC Dames 1 verliest streekderby

Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag speelde Sint-Oedenrode dames 1 uit tegen MEP uit Boxtel. Thuis werd er 2-2 gelijk gespeeld. Coach Jos Nonnekes vond het van belang om met een goed gevoel naar huis te gaan, en wilde niet zozeer naar het resultaat kijken.

De Dames kwamen niet goed uit de startblokken. Dit resulteerde in een snel doelpunt van MEP, 1-0. Door dit doelpunt werd Sint-Oedenrode wakkergeschud. MEP bleef daarentegen goed druk uitoefenen op de verdediging. De verdediging had tijd nodig om de medespeelsters te vinden. Hierdoor ging het tempo uit het spel. In combinatie met slordige passing en aannames werd dit funest. Desondanks werd er als team geknokt om een goed resultaat neer te zetten.

Na rust was het spelbeeld niet veel anders. MEP speelde dominant waar Sint-Oedenrode alleen op kon reageren. Met vele fraaie reddingen wist keepster Vera Simons de schade enigszins te beperken. Maar helaas kon er vandaag geen vuist worden gemaakt tegen MEP. Met een eindstand van 4-0 was MEP de winnaar van de altijd sportieve streekderby. Volgende week staat de thuis wedstrijd tegen HCAS op het programma. Een wedstrijd die punten moet gaan opleveren.


--