Afbeelding

VvE Bastion plaatst AED

Algemeen

Sint-Oedenrode - Er zijn in de plaatselijke dekking van levensreddende AED's altijd wel grijze plekken die beter voorzien kunnen worden als er meer AED's beschikbaar zijn.

De rotonde nabij het bastion is zo'n grijze plek. Toen de Vereniging van Eigenaren (VvE) van appartementencomplex Bastion bij "Stichting Rooi Hartsafe" aanklopte in verband met de aanschaf van een AED, was dat een mooie kans om daar verandering in te brengen.

Rooi hartsafe bracht het advies uit om de AED openbaar te hangen en zo ook deze omgeving van een levensreddende AED te voorzien. De AED is afgelopen week via SRH aangekocht en opgehangen. Deze hangt bij de middelste ingang van appartementen 18 t/m 23. Tevens zijn er acht personen opgeleid door "Stichting Reanimatie Sint-Oedenrode" om het apparaat perfect te kunnen inzetten bij een noodsituatie. Omdat de AED voor de gehele omgeving beschikbaar is, is er door "Rabobank HvdM" een bijdrage uit het "coöperatieve dividend" toegekend aan VvE Bastion Sint-Oedenrode. De AED wordt verder betaald uit de servicekosten van de VvE, opgebracht door bewoners en bijbehorende kantoren, "Woon en/of werkplek op het Bastion is er een stuk veiliger op geworden", aldus Piet van Hoof sec/pen. van de VvE.

In Rooi zijn inmiddels 58 AED's aanwezig waarvan er vijfenveertig 24/7 openbaar beschikbaar zijn en aangemeld bij hartslagnu.nl, het reanimatie oproep systeem. Voor een gratis herhalingsles "Reanimeren met een AED" kunt u zich inschrijven via: http://www.rooihartsafe.nl/herhaling/view/form

Afbeelding