Gijs packbiers en Jim van de ven

Succesvol weekeinde Dai-Ippo

Sint-Oedenrode - Het was weer een vol weekeinde voor de judoka's van Dai-Ippo. Op zaterdagmiddag kwamen Gijs Packbiers, Jim van de Ven en Quint Rovers in Gilze de mat op voor de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen Heren tot 18 jaar. Voor Quint was het zijn vuurdoop in deze leeftijdsklasse. Hij maakte een geweldig sterke start door 2 maal met ippon te winnen.

Helaas ging het in zijn 3e partij mis tegen de latere kampioen. Er zat niet de overtuiging in zoals in de eerste 2 partijen. Had hij teveel respect voor zijn tegenstanders. Volgende keer wat gretiger. Ze zijn gewaarschuwd. In de finale moest hij het onderspit delven tegen een zeer lange tegenstander die vooral sterk was in het schoppen tegen de schenen van Jim. Maar met deze 2e plaats staat hij op 8 april wel op het NK. Gijs Packbiers wilde in zijn laatste jaar in de -18 jaar ook nog een keer naar het NK. Hij komt met gemak in de finale dus ook voor hem was plaatsing een feit uiteindelijk moest ook Gijs genoegen nemen met een 2e plek.

Op zondag ging alleen Wick van de Ven naar het toernooi in Middelbeers. Wick wist hier een mooie 2e plaats te behalen. Andere judoka's gingen naar Veghel. Wessel Biemans wist een 1e plaats te behalen. Tweede plaatsen waren voor Laura van de Hurk, Youri Biemans, Ties Vink, Roy Hendriks, Rens Dankers en Lars de Groot.