Afbeelding

Winnaars Rooise kwis denk aan Bijzonder in Rooi

Algemeen

Sint-Oedenrode - Naar eigen zeggen was het niet geheel toevallig dat uitgerekend de vijf slimste teamleden van "Tis Rolluk Iet"  de winnende cheque mochten uitreiken aan het goed doel waarvoor zij tijdens De Rooise Kwis zo hard gestreden hadden. Hierbij konden ze een kleine glimlach echter niet onderdrukken. Dat het team "Tis rolluk iet" uit slimme mensen bestaat staat buiten kijf; zij wonnen De Rooise Kwis met overmacht. De bijbehorende cheque van €750,- werd zeer dankbaar in ontvangst genomen door Stichting Bijzonder in Rooi.

Bijzonder in Rooi is opgericht voor kinderen en jongeren met een beperking, in de ruimste zin van het woord. Denk hierbij aan lichamelijke of geestelijke beperkingen maar ook kinderen/jongeren met een 'rugzakje' die op het reguliere onderwijs zitten. Ook zijn kinderen en jongeren die misschien geen indicatie hebben, maar om een andere reden moeilijk kunnen aansluiten in het reguliere welkom bij Bijzonder in Rooi.
Deze kinderen vinden het vaak lastig om aan te sluiten bij een sport(vereniging) of in contact te komen met leeftijdsgenootjes. Vaak zitten deze kinderen verspreid op scholen binnen de gemeente of zitten ze op scholen die niet in de eigen gemeente gehuisvest zijn.
Bijzonder in Rooi organiseert leuke activiteiten zodat deze  kinderen wat makkelijker een sociaal netwerk kunnen opbouwen. Door middel van vrijetijds- en sportactiviteiten aan te bieden, en aan te sluiten bij bestaande activiteiten binnen Sint-Oedenrode, kunnen deze kinderen elkaar leren kennen waardoor er ook vriendschappen kunnen ontstaan. De kinderen vereenzamen niet, en voelen zich meer een onderdeel van de maatschappij.