Lex Veldt in actie.
Lex Veldt in actie.

BMX wedstrijd in Wijchen

Sport

Sint-Oedenrode - Op zondag 26 maart werd onder een stralende zon de eerste AK wedstrijd van 2017 verreden in Wijchen. Na een welverdiende winterrust verschenen meer dan 500 rijders aan de 90 manches tellende wedstrijd. Bij zo'n eerste wedstrijd is het dan altijd weer spannend hoe het met de concurrentie gesteld is.

Voor Bas Verhagen en Kyro van Schijndel was het meteen al duidelijk dat de concurrentie nog steeds heel sterk was en dat zij nog steeds te kampen hebben met een van de grootste leeftijdsklasse bij de BMX.

Het was dus zaak om direct al bij de eerste manche te knallen, even rustig in de wedstrijd komen was er niet bij want dan lag je er onherroepelijk uit. Bas en Kyro waren er dan ook op gebrand goede zaken te doen en een sterk visitekaartje af te geven bij deze eerste wedstrijd en dat deden zij ook.

Bij de open klasse Boys 12/13 jaar reed Bas in de manches 3-2-2, hiermee plaatste hij zich gemakkelijk voor de halve finale waarin hij 2e werd. In de finale werd hij heel knap derde en mocht een mooie bokaal mee naar huis nemen.

In zijn eigen klasse boys 14 jaar is hij de jongste rijder, toch merk je daar niks van als je hem ziet rijden want hij won heel knap alledrie zijn manches, werd 2e in de kwart finale en met een mooie 3e plaats in de halve finale plaatste hij zich voor de A finale waarin hij 5e werd. Kyro van Schijndel reed als jongste rijder bij de open klasse Boys 14/15 jaar. Hierbij nam hij het op tegen een aantal jongens die ruim een jaar ouder waren dan hij. Toch wist hij zich kranig te weren in dit sterke deelnemersveld, maar met een 6-5-4 plaatste hij zich helaas net niet voor de halve finale.

In zijn eigen klasse boys 14 jaar plaatste hij zich met 3x een 4e plaats in de manches voor de kwart finale waarin hij netjes 3e werd. In de halve finale verprutste hij helaas zijn start waardoor hij als laatste kon aansluiten. Hij knokte zich nog terug naar een 6e plaats, maar helaas was dit net niet genoeg om zich te plaatsen voor de A finale. In de B finale zat hij wel direct voorin en na een spannende strijd werd hij nipt 4e. De volgende wedstrijd is de eerste EK ronde van 2017, deze zal verreden worden in Zolder (B) in het weekend van 1 en 2 april en hieraan zullen ook weer een aantal Rooise rijders deelnemen.