Afbeelding

40ste editie Acura 24-uurs zwemmarathon

Sport

Sint-Oedenrode - Op vrijdag 7 april 2017, 20.00 uur, zullen bij alle zwemmers en zwemsters de zenuwen door het lichaam gieren, want dan klinkt het startsein voor alweer de 40ste edite van de 24uurs zwemmarathon georganiseerd door zwem- en waterpolovereniging Argo.

De conditie en het doorzettingsvermogen zullen stevig aan de tand worden gevoeld tijdens deze 24 uur durende krachtmeting tussen de volgende deelnemende verenigingen: Argo (Sint-Oedenrode), Nautilus (Veghel), Tempo (Valkenswaard) en Zegenwerp (Sint-Michielsgestel).

Argo is trots om dit jaar een zeer gemotiveerd team aan het publiek te mogen voorstellen. Ze zullen het gevecht met de andere verenigingen aangaan, maar wie de winnaar wordt is erg spannend.

Ook dit jaar hebben alle verenigingen zich weer op en top voorbereid door middel van intensieve training. Natuurlijk gaan ze allemaal voor het verbreken van het marathonrecord. Hierbij kunnen ze de hulp van het publiek goed gebruiken. Kom dus dan ook allemaal naar zwembad "De Neul" om de zwemmers en zwemsters aan te moedigen. Het zwembad zal 24 uur gratis geopend zijn voor publiek. Vooral de uurtjes midden in de nacht zijn erg zwaar voor onze topsporters. Na meerdere malen een uur lang 50 meter sprint te hebben gezwommen, gaat vermoeidheid parten spelen een enthousiast publiek doet dan wonderen. Wie zullen er dit jaar het team van Argo vormen?

De heren: Pascal van Bakel, Jannus van Dinther, Niek Joosten, Antwan Peijnenburg, Luuk Santegoeds, Guus van Stiphout en Sander Somers (reserve).
De dames: Anne Gibbels, Floor Habers, Nikki Habers, Kyra Jongman, Janne Santegoeds, Maartje van Stiphout en Isa van Doorn (reserve).

De onmisbare coaching en begeleiding wordt verzorgd door: Anthony van Hout. De volgende masseurs zullen de begeleiding van de marathonploeg compleet maken: Mark der Kinderen en Roxanne Linders. Wie zal dit jaar de zwemmarathon winnen? Het antwoord op deze vraag zal zaterdag 8 april om 20.00 uur beantwoord worden, want dan klinkt het eindsignaal!

Uitleg over de 24-uurs zwemmarathon
De 24-uurs zwemmarathon van Argo is een wedstrijd waaraan 4 zwemverenigingen deelnemen, die elk een team van 12 personen afvaardigen. Ieder team heeft 6 dames en 6 heren die verdeeld zijn over 2 teams van steeds 3 dames of 3 heren. In estafettevorm probeert men een zo groot mogelijke afstand te zwemmen. De eerste 20 uur, van vrijdag 7 april 20.00 uur tot zaterdag 8 april 16.00 uur, zullen ieder uur 3 deelnemers per team beurtelings 50 meter zwemmen. Dit betekent dus voor iedere deelnemer 1 uur zwemmen en dan 3 uur rust. Vanaf 16.00 uur tot 19.00 uur formeren we van elke vereniging 3 teams van 4 deelnemers, bestaande uit 2 dames en 2 heren. Zij zullen wederom beurtelings 50 meter zwemmen. Elk team van 4 zwemmers zwemt gedurende 1 uur. Het laatste uur van deze wedstrijd, zaterdag van 19.00 uur tot 20.00 uur, zwemt van elke vereniging het volledige team bestaande uit de 6 dames en 6 heren. Nu zullen de zwemmers telkens in plaats van 50 meter, 25 meter zwemmen. Dit houdt in dat aan beide zijden van het bad gestart gaat worden. Hierdoor wordt de zwemsnelheid en het kijkgenot opgevoerd, dit is een waar spektakel!