Afbeelding

Jaarlijkse Hartweek Hartstichting van start

Algemeen

Sint-Oedenrode - Van 2 tot en met 8 april vindt de jaarlijkse Hartweek van de Hartstichting plaats. Het is een bijzonder jaar, want het is de 50ste collecte. Ruim 150 collectanten in Sint-Oedenrode, Boskant, Olland en Nijnsel gaan deze week langs de deuren om een bijdrage te vragen voor de strijd tegen hart- en vaatziekten in Nederland. Dankzij de giften kan de Hartstichting werken aan oplossingen om hart- en vaatziekten eerder te herkennen en op te sporen.

Met de 50ste collecte haalt de Hartstichting geld op voor onderzoek naar signaalstofjes in het bloed die helpen een naderend hartinfarct op te sporen. Voorbeelden hiervan zijn eiwitten, moleculen en bloedcellen. Door te meten welke stoffen actief zijn, en hoeveel ervan aanwezig zijn, krijg je veel informatie over wat er gaande is in het bloed en de bloedvaten. Hoe beter we deze signaalstoffen leren kennen, hoe beter we het risico op een hartinfarct kunnen inschatten. Zo kunnen we mensen op tijd de juiste behandeling bieden en een hartinfarct voorkomen.

Hartweek: méér dan huis-aan-huis-collecte
Tijdens de Hartweek gaan ruim 150 collectanten op pad om donaties te verzamelen. Daarnaast is het ook mogelijk om online te doneren via hartstichting.nl én de online collectebus op Facebook. Iedere Facebook-gebruiker kan een eigen collectebus aanmaken en zijn of haar sociale netwerk oproepen in de collectebus te doneren. De bus houdt bij hoeveel de collectant al online heeft ingezameld.