Nijnsel haalt ouderwets uit

Sint-Oedenrode - Nijnsel/TVE Reclame 1 trad afgelopen zondag aan tegen Bergeijk. In de rommelige heenwedstrijd werd een nederlaag geleden die nog steeds wat zwaar op de maag lag. Vorige week twee onnodige verliespunten in Noord-Eindhoven en dat rook naar revanche, zeker na de onnodige puntendeling van afgelopen week.

En die kwam er ook, en hoe! Nijnsel overklaste de tegenstander die in de beginfase wel wat tegenstand bood en ook wel, zij het summier, voor de Nijnselse keeper verscheen. De thuisploeg deelde echter de lakens uit en na een heerlijke 'à la Manolev' passing van Rick van der Vleuten tekende Johan van der Pas in de 10e minuut reeds de 1-0 aan. Iets meer dan tien minuten later een vrijwel perfecte kopbal van de nieuwe trainer van De Valk, Ruud van der Rijt, op Stef Witlox die in de 22e minuut de luid bejubelde 2-0 binnenschoot. Ruud begon eerder geëmotioneerd aan de wedstrijd omdat hij net van tevoren vernam dat zijn lievelingsbroer Paul vader wordt. In de 36e minuut schoot Stefan Hulsen de bal richting het dak van het doel maar hij trof de keeper op zijn weg die vervolgens met een gehavende neus het speelveld moest verlaten.
Na de meer dan voortreffelijke op natuurlijke wijze gefermenteerde Oranjebloesem-Jasmijn en Pepermunt thee die door theoloog Verhoeven in pauze werd uitgeschonken, maakte opnieuw Stefan Hulsen amper vijf minuten na de rust de wellicht beslissende treffer: 3-0. Nijnsel had de smaak te pakken en ging onverdroten voort met aanvallen. In de 61e minuut sneed de Usain Bolt-snelle Arjan van Zutphen door de Kempische verdediging en tikte meedogenloos de 4-0 aan. Rob Witlox lanceerde in de 76e minuut op onnavolgbare wijze Stefan Hulsen en die liet de keeper opnieuw kansloos: 5-0. Vijf minuten later maakte hij zijn 19e treffer van dit seizoen: 6-0. In de 85e minuut een handsbal in de zestien van de gastheren waarna de bal op de stip belandde voor de eretreffer. De jonge Gijs Jansen van de bezoekers nam het voortouw en de dappere jongeman verscheen achter de bal. Hij schoot deze vervolgens prima in maar doelman Thijs van Esch pareerde op katachtige wijze de bal en ranselde deze uit zijn doel zodat de eindstand op een dik verdiende en zeker niet geflatteerde 6-0 uit kwam, de grootste overwinning van dit seizoen.

Zondag naar Beek en Donk
Nijnsel pakt aanstaande zondag de draad alweer op en gaat op bezoek bij het grillige Sparta'25. Een ploeg die door de competitie jojo 't. Scherp beginnen is noodzaak want de groenwitte gastheren hebben in het verleden nog maar weinig punten behaald tegen de bezoekers, dus zij zullen graag een keer aan het langste eind trekken. Maar als Nijnsel speelt zoals afgelopen zondag dan moet er zeker puntenwinst te behalen zijn. Nijnsel hoopt en verwacht dat er veel supporters naar de 'buurtgemeente' trekken om de geelblauwe brigade aan te moedigen. De positie op de ranglijst en het vertoonde spel van de laatste weken rechtvaardigen alleszins een reis naar sportpark 't Heereind in Beek en Donk, gemeente Laarbeek.