Ollandia speelt kansloze wedstrijd tegen koploper

Sint-Oedenrode - Vorige week leed Ollandia in blessueretijd een nipte nederlaag tegen een van de hoog geklasseerde ploegen. Dan denk en hoop je dat we het de koploper en gedoodverfde kampioen lastig kunnen maken en misschien wel kunnen stunten. Nou, alle voorbeschouwingen, hoop, wensen konden na 45 seconden de prullebak in.

Dat hadden de mannen van sv Brandevoort uit Helmond nodig om het doelnet van Ollandia te vinden. Via een aanval over rechts, waarbij onze verdediging zeer slap reageerde, kwam de bal voor de doelmond waar de inlopende spits de bal zo voor het intikken had. En daarmee was de toon gezet. Een gedreven Brandevoort en een te slap en inspiratieloos voetballend Ollandia. Het duurde dan ook niet heel lang of de 0-2 kwam op het scorebord. Opnieuw kwam de rechtsbuiten over onze back heen, gaf een strakken voorzet waarmee de inkomende Danny Koevermans wel raad wist en via de vingertoppen van onze keeper Tom raak kopte. Dit alles was in de 10e minuut. Het behoorlijk gehandicapte Ollandia met diverse blessures herstelde zich enigszins en zien we Ollandia iets meer tegenstand bieden waarbij je bij tijd en wijle het gevoel kreeg dat er ook nog wel een tegengoal inzat. Zo was het in de 30e minuut dat Robert Erven de bal met veel gevoel naar de linker bovenhoek stuurde maar de keeper redde uitstekend en bokste de bal uit het doel. Voor de voeten van broer Stefan die ook zijn schot gekeerd zag worden waarna Paul van Driel het voor de 3e keer probeerde maar ook deze bal werd geblokt op de doellijn en moesten we verder met een ongewijzigde stand. Toen het ook nog eens 0-3 werd in de 37e minuut was het helemaal gedaan met Ollandia. Opnieuw kon er op rechts door onze verdediging geslalomd worden, greep onze verdediging niet erg kordaat in en werd Tom vakkundig verslagen. Ruststand 0-3.

Ook de thee had Ollandia geen goed gedaan want na 5 minuten moetsen we opnieuw het scorebord aanpassen want de 0-4 was gevallen. Met een prima steekpass, dwars door het hart van onze verdediging, werd de lopende spits bereikt die de bal keurig en beheerst onder Tom Wouters het doel inschoot. Hierna was het spel gespeeld en werd er naar het einde gewerkt zonder nog tot grote kansen en uitgespeelde aanvallen te komen. Die kansjes die er dan nog kwamen waren vooral voor sv Brandevoort en voor Ollandia was er helaas niets meer te halen. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd naar Racing Boys die de laatste 3 wedstrijden wist te winnen. Hopelijk kunnen we dan toch wat meer een vuist maken.