v.l.n.r: Voorzitter Natuurlijk! Sint-Oedenrode Pieter van de Kamp, Marlies van Gerwene n Jan de Werdt
v.l.n.r: Voorzitter Natuurlijk! Sint-Oedenrode Pieter van de Kamp, Marlies van Gerwene n Jan de Werdt Foto: Jos van Nunen

Rooi boft met mega reclamedoeken aan snelweg

Algemeen

Sint-Oedenrode - Misschien is het u ook al opgevallen? Duizenden automobilisten alvast wel. Op twee strategische punten aan de A50 staan sinds deze week twee grote promotieborden van Natuurlijk! Sint-Oedenrode. Het Centrummanagement en stichting Natuurlijk! Sint-Oedenrode hebben dit na twee jaar lobbyen voor elkaar weten te krijgen bij Rijkswaterstaat.

Dat is niet zonder slag of stoot gegaan. Rijkswaterstaat laat het niet zomaar toe dat reclame- en/of pr-uitingen aan de snelweg worden geplaatst. Voor Sint-Oedenrode maakt de instantie een uitzondering. Bovendien gaat de gemeente strenger handhaven bij wildgroei van andere reclame-uitingen langs wegen en snelweg.
Voor Sint-Oedenrode betekent dit een grote overwinning. Op dit moment wordt het eerstvolgende evenement Fashion & Food uitgelicht, maar andere grote evenementen zoals o.a. kermis, Carnaval en Koningsdag zullen volgen. Tussendoor worden pakkende teksten getoond met sfeerbeelden van Sint-Oedenrode. In de hoop zo veel mogelijk mensen naar het dorp te trekken.
Het slagen van dit project van stichting Natuurlijk! Sint-Oedenrode en het Centrummanagement is vooral te danken aan de inzet en standvastigheid van Jan de Werdt en Marlies van Gerwen. Zij zijn al twee jaar druk bezig met lobbyen om dit voor elkaar te krijgen.