Hans Hendriks kreeg een bijzondere speld.
Hans Hendriks kreeg een bijzondere speld. Foto: Bert de Graaf

Cor van Laarhoven voorzitter, onderscheiding voor Hans Hendriks

Algemeen

Sint-Oedenrode - Tijdens de algemene ledenvergadering van Heemkundige Kring de Oude Vrijheid, afgelopen dinsdag in de Gouden Leeuw, werd Cor van Laarhoven door het bestuur voorgesteld als voorzitter van het heem. Daarnaast kreeg Hans Hendriks een bijzondere onderscheiding

Sinds het vertrek van voorzitter Richard de Visser in 2014 was het bestuur op zoek naar een nieuwe voorzitter. Rien van Tilburg nam tijdelijk het voorzitterschap over, maar dan alleen in de hoedanigheid van vicevoorzitter. Door omstandigheden werd het zoeken naar een nieuwe voorzitter vertraagd. Uiteindelijk werd Cor bereid gevonden om de hamer over te nemen. Hij was secretaris van het heem en deze functie wordt nu overgenomen door Tilly van den Tillaar.

Speld van Verdienste voor Hans Hendriks
Tijdens dezelfde algemene ledenvergadering heeft Hans Hendriks (werkgroep archeologie) een Speld van Verdienste gekregen met de bijzondere tekst 'Sigillum Burgensium de Sint-Oedendrode.' Dit kreeg hij voor de vele verdiensten voor Sint-Oedenrode en vanwege het vele archeologisch werk voor het heem en Sint-Oedenrode.

Afbeelding
Afbeelding