Wethouder Van der Pas had zichtbaar plezier in het planten van de bomen.
Wethouder Van der Pas had zichtbaar plezier in het planten van de bomen.

Boskant krijgt populieren terug

Algemeen

Boskant – Landelijk gezien is het vandaag de zestigste Boomfeestdag. De laatste maanden leek het in Boskant vaker 'boomrooidag', want honderden bomen werden gekapt. Gelukkig zijn er betere tijden aangebroken. De komende weken worden meer dan duizend nieuwe populieren gepland in het kerkdorp van Meierijstad. Kinderen van de plaatselijke basisschool hadden vanmorgen de eer om de eerste bomen in de grond te plaatsen.

Dat deden ze met plezier. De zon scheen over de Donderdonksedijk. Een straat die vanuit Boskant dwars door natuurgebied De Scheken loopt. Gesteund door medewerkers van de gemeente en wethouder Coby van der Pas gingen ze aan de slag om tientallen populieren te plaatsen. Als echte Boskanters lieten de kinderen zich over bomen niets wijsmaken door de wethouder, maar bij het planten keken ze de techniek toch stiekem van haar af. "Dit is een goede oefening. Weer eens wat anders dan achter het bureau", lacht de wethouder.
Terwijl de kinderen al bomen sjouwend op weg waren naar het volgende gat, reed een bus van de WSD een aangrenzend perceel op. Een gedeelte van De Scheken wat er nu uitziet als een hoofd met wat plukjes haar. De laatste maanden zijn daar veel bomen verwijderd, maar de komende weken worden er op die plek vijfhonderd populieren bij geplant. Een eindje verderop, in het centrum van Boskant tegenover de Sonnemansdriehoek en het Ritaplan, worden zeshonderd nieuwe bomen gezet. Zo krijgt Boskant haar bomen weer terug.
De kinderen hadden op een gegeven moment de smaak te pakken. Steeds minder gaten bleven over om gevuld te worden. "Mogen we daar dan verder gaan?", wijst een ijverige leerling vragend naar het kale perceel.
 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding