Ollandia verliest in Milheeze

Sint-Oedenrode - Milheezer Boys thuis tegen Ollandia. Gezien de stand op de ranglijst zou er door Ollandia zwaar strijd geleverd moeten worden om tegen de no 2 van de ranglijst niet weggespeeld te worden. De straffe wind over de lengte van het speelveld zou nog wel eens voor verrassingen kunnen zorgen aldus trainers en spelers.

De eerste helft van de wedstrijd speelde zich voornamelijk af op de speelhelft van Milheeze. De creatieve voetbalinitiatieven kwamen - tot grote verrassing van de groen/witte - voornamelijk van Ollandia. Met goed voetbal was Ollandia zowel aanvallend als verdedigend op dat moment de betere partij. De sporadische aanvallen van Milheeze werden al in een vroeg stadium vakkundig in de kiem gesmoord, en voorin werden de spitsen van Ollandia met regelmaat goed in stelling gebracht. In de 30ste min beleefde Ollandia een hachelijk momentje. Onverwacht serveerde Milheeze de bal van achteruit op de vrij gelopen spits Twan Bukkens. Carlo Siemons fanatiek en altijd gedreven zag het gevaar en in een split second haalt hij de bal van de schoen van zijn tegenstander en poeiert hem over de zijlijn. Met zijn inzet belet hij dat Milheezer Boys de eerste 100% scoringskans kan verzilveren. Op slag van rust krijgt Ollandia gezien het spelbeeld waar ze recht op hebben. Ollandia neemt de leiding door een prachtig doelpunt van Stefan Erven. De steekpass van William Bekkers door het midden was precies op maat voor de snelle Stefan. Zijn schot in de verre hoek treft doel en Ollandia gaat met de stand 0-1 de rust in.

In de tweede helft zien we een heel ander Milheeze. Vanaf de aftrap voert Milheeze de druk en het tempo op om zo snel mogelijk de gelijkmaker te scoren. Ollandia had eenvoudigweg geen verweer tegen het sterke offensief van haar tegenstander. Het was alleen maar verdedigen voor Ollandia en hopen dat het ijverige Milheeze dit geen 45 min zou volhouden. De gelijkmaker viel in de 57ste min door een heerlijk afstandsschot van Twan Bukkens. 1-1. Twee minuten later krijgt Milheeze de kans om op voorsprong te komen. De strak genomen corner valt bij de tweede paal en met zijn laatste krachtsinspanning doet Carlo Siemons wat hij moet doen in die positie, ruimen dus. Uiteindelijk blijven de 3 punten toch in Milheeze want in de slotminuten van de wedstrijd scoort Dirk van de Boom voor zijn team het winnende doelpunt. 2-1.