Afbeelding

Dubbel Expositie in Paulusgasthuisjes

Algemeen

Sint-Oedenrode - Vanaf zaterdag 1 april is er een dubbelexpositie in de Paulusgasthuisjes bij de VVV. De expositie, met werken van Mohammad Aglah (fotograaf) en Aafke Steenhuis (beeldhouwster) is een bijzondere samenwerking voor het museum.

De Opening van de expositie is op zaterdag 1 april. De VVV en het museum zijn open vanaf 10.00 uur. Op zondag 2 april is het museum open van 12 tot 17 uur. De toegang van het museum is gratis en demonstreert conservator Willem de kunst van het mutsen maken. Ook kunnen bezoekers kledingstukken en sieraden meebrengen om die door Willem te laten taxeren.

Mohammad Aglah, fotograaf
In 2015 eerste prijs rivierenland Photo Challenge. (exposeert bij de VVV) Hij ziet overal gezichten om zich heen, die vragen om geportretteerd te worden. Hier in Nederland, in het land van Rembrandt, wordt hij geïnspireerd door het licht en de kleur, de oude stijl. Deze stijl is nog steeds prachtig als model, als persoon en in deze tijd.

Aafke Steenhuis, beeldhouwster
Publieksprijs 2015, zomerexpo Gemeentemuseum Den Haag ( exposeert in de kruidentuin). "Ik groeide op in een schildersbedrijf in Zutphen en "hielp" van kleins af aan mee. Ik denk dat het daardoor komt dat ik plezier heb in dingen maken. Van handige oplossingen, tot klussen en schilderen en vooral ook beeldhouwen."

De expositie is in samenwerking met het Museum van Brabantse Mutsen en Poffers en de VVV Sint-Oedenrode. Openingstijden: vanaf 4 april op dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur, maandag en zondag gesloten.


Afbeelding